40 gün içinde uçurum gibi fark: Borsada milyarlar buhar oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Operasyon ve Borsa İstanbul

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yapılan operasyondan önce, faiz indirimleri ve yabancı girişleriyle güç kazanan Borsa İstanbul yeni yıla güçlü başlayarak 10 bin puanın üzerine çıkmıştı. Ancak 19 Mart’tan itibaren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması ve tutuklanmasıyla devam eden süreçte defalarca devre kesen Borsa İstanbul BİST100 endeksinde erime durmadı.

Endeks son 40 gündür sert düşüş eğiliminde. Borsa İstanbul’da 1 aylık kayıp yüzde 5 seviyelerinde. BIST 100 endeksindeki şirketlerin piyasa değeri 18 Mart’taki 9.64 trilyon liradan 30 Nisan sonunda 8.3 trilyon liraya geriledi.

BANKACILIK SERT DÜŞTÜ

Piyasa değeri 40 günde 1,35 trilyon lira eridi. Yabancının toplam hisse satışı 1 milyar 565 milyon dolara ulaştı. Böylece yılbaşından bu yana hisse senedinde net 550 milyon dolar yabancı çıkışı gerçekleşti. En fazla kaybın yaşandığı sektör ise yine yabancının en fazla yer aldığı bankalar oldu. Bankacılık endeksinde 4 aylık kayıp yüzde 21.32 oldu.

Related Posts

Veriler ortaya koydu: Tapuya bir yılda yüzde 116 oranında zam!

Yılbaşında yapılan yüzde 44 zamla 822 liradan 1183 liraya çıkarılan tapu döner sermaye gösterge ücreti 1 Mayıs’tan geçerli olmak üzere 1774 liraya yükseltildi. Yapılan bu yeni zamla tapudaki döner sermaye yükü bir yılda yüzde 116 zamlandı.

TEKNOFEST KKTC’ye rekor katılım

TEKNOFEST KKTC üçüncü gününde hız kesmeden devam ediyor.

App Store’a kolay giriş

Apple, mahkeme baskısıyla App Store kurallarını gevşetti. Artık geliştiriciler, uygulamalarda dış ödeme bağlantıları sunabilecek. Spotify, bu değişiklikten ilk faydalanan oldu.

TESK’ten Kurban Bayramı uyarıları

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramı öncesinde özellikle büyükşehirlerde artan nüfus göz önünde bulundurularak modern ve hijyenik kurban kesim alanlarının yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti.

Avrupa’nın en ucuz işçileri biz olduk

Ücretli çalışanların kaybı gün geçtikçe büyüdü. Aylık ortalama gelir sıralamasında Bulgaristan’ın ardından en kötü ikinci ülke olduk. Asgari ücretlinin bir saatlik emeği, yalnızca bir ekmeğe yetiyor.

Kredi kartı borçları takipte: Yüzde 1056 artışla rekor kırdı!

2020’den bu yana bireysel kredi kullanımında önemli bir dönüşüm yaşandı. BDDK verilerine göre, konut kredileri ciddi oranda gerilerken, kredi kartları bireysel kredilerin neredeyse yarısını oluşturur hale geldi. Takipteki kredilerde ise en büyük artış ihtiyaç kredileri ve kartlarda görüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir