Datça’da 16 ev ve 2 iş yerini su bastı

Datça’da Kuvvetli Sağanak Sonrası Yaşananlar

Meteoroloji 4’üncü Bölge Müdürlüğü’nün Muğla için kuvvetli sağanak uyarısının ardından dün Datça’da kuvvetli sağanak aralıklarla etkili oldu ve Kargı Deresi taştı. Marmaris kara yolu, Eski Datça Mahallesi ile Reşadiye Dörtyol arasını su bastı, yol ulaşıma kapandı.

Bazı evlerin bodrum katını su basarken, park halindeki araçlar su içinde kaldı. Sağanak nedeniyle trafikte sürücüler zor anlar yaşadı. Datça Belediyesi, MUSKİ ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Datça İtfaiye Grup Amirliği ve Datça MAG-AME-SAR ekipleri suyun tahliyesi için çalışma başlattı. Datça Kaymakamı Murat Atıcı su baskını yaşanan yerlerdeki çalışmaları inceledi ve koordine etti.

Metrekareye 75 kilogram yağmur düşen ilçede 16 ev ve 2 iş yerini su bastı. Datça Kaymakamlığı, “3 Ocak 2025 günü başlayan ve 4 Ocak 2025 günü devam eden yağışlar sonucu ilçemizde metrekareye 75 kilogram yağış düşmüştür. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ihbarlar neticesinde 16 ev ve 2 iş yerinde su baskını meydana gelmiştir. Devletimiz tüm kurumlarıyla vatandaşlarımızın yanındadır” açıklamasında bulundu.

Related Posts

Rize’de derede balık ölümlerine inceleme

Rize’de Çiftekavak Mahallesi’nden geçen derede balım ölümleri yaşandı. Balık ölümleri tedirginliğe neden olurken, ekipler dereden su örneği alıp inceleme başlattı.

Bir yanda katliam bir yanda açlık

Birleşmiş Milletler, Gazze’yi “tüm nüfusun kıtlık riski altında olduğu tek tanımlanmış alan” olarak niteledi.

Elon Musk iddiası ülkeyi karıştırdı! ABD Basını yazdı

ABD Başkanı Donald Trump’ın görevlendirmesi ile Hükümet Verimliliği Departmanı’nın (DOGE) başına geçen ABD’li iş insanı Elon Musk, geçtiğimiz günlerde siyasetten uzaklaşma kararı aldığını duyurmuştu. New York Times gazetesi görevinden ayrılan Musk’a …

‘Etkin pişmanlık’tan yararlanan Seyfi Beyaz’ın üç farklı ifadesi: İmamoğlu’nu suçladı, serbest kaldı

‘Etkin pişmanlık’tan yararlanan Seyfi Beyaz’ın üç farklı ifadesi: İmamoğlu’nu suçladı, serbest kaldı

Eski İngiltere Başbakanı Johnson, ‘İmamoğlu’nu tanımıyorum’ dedi

İstanbul’daki panelde Türkiye’nin yatırımlarını öven Boris Johnson, Ekrem İmamoğlu sorusuna “Tanımıyorum, önemli bir konu” derken, Azevedo’nun “Beni buna karıştırmayın” yanıtı dikkat çekti.

Yeni infaz yasası ekimde bekleniyor: “Terör” dahil tüm suçlara eşit infaz uygulanacak, koşullu salıverme yetkisi cezaevi kurullarında olacak

AKP yeni infaz yasası hazırlıyor. “Terör” dahil tüm suçlar için eşit infaz uygulanması planlanıyor. Ancak koşullu salıvermenin kriterleri ve uygulaması yeniden düzenleniyor, koşullu salıverme zorlaşıyor. Yetki ‘iyileştirilmiş’ Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulları’nda olacak