TBB’den ”Suriye ziyareti” açıklaması: Onaylanan randevu 6 saat sonra iptal edildi

“`html

T24 Haber Merkezi

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), planlanan Suriye ziyaretinin iptaline dair bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Suriyeli yetkililerin onayladıkları randevuları 6 saat içinde iptal etmeleri sebebiyle ziyaret gerçekleştirilememiştir” ifadelerine yer verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, TBB heyetinin Şam ziyareti ile ilgili durumu kamuoyuyla paylaştı. İmamoğlu, ziyaretin iptal edildiğini belirtti.

İmamoğlu’nun açıklamalarının ardından TBB, Suriye’ye yapılması planlanan diplomatik ziyaretin iptal edilmesi üzerine bir bilgilendirme yaptı. Yapılan açıklamada, Suriyeli makamların randevuları geç iptal etmesi sonucunda ziyareti gerçekleştirememenin üzüntü verici bir durum olduğuna vurgu yapıldı. Ayrıca, TBB’nin yerel yönetimler arasındaki iş birliğini teşvik etme hedeflerinin bu durumu olumsuz etkilediği ifade edildi.

TIKLAYIN – İmamoğlu’ndan Şam ziyareti hakkında yorum: ‘Erdoğan’dan sonra yapılacak’ ifadesiyle iptal edildi!

TBB’nin açıklamasında öne çıkan başlıklar şu şekildedir:

“Değerli Kamuoyuna,

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), 1945 yılında kurulmuş olup, ülkemizdeki tüm belediyelerin doğal üyesi olduğu tek ulusal belediye birliktir. TBB, 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu ve Birlik Tüzüğü çerçevesinde, belediyelerimizi yurtiçinde ve yurtdışında temsil etme yetkisine sahiptir.

Bütün bu süreçte, belediyelerimizin kalkınmasına katkıda bulunmak, sorunlarına çözüm bulmak ve uluslararası alanda rol oynamalarını sağlamak; deneyimlerini hem ulusal hem de uluslararası düzeyde paylaşmak hedefindeyiz. Böylelikle, uluslararası bağlantıların kurulmasına yardımcı olarak iş birliği projeleri geliştirmeyi amaçlıyoruz.

Günümüzde global sorunların karmaşık bir hal alması, yerel yönetimlerin diplomasi becerilerini daha da önemli kılmaktadır. Kardeş şehir ilişkileri, iş birliği anlaşmaları ve ortak projeler gibi faaliyetler, yerel yönetimlerin uluslararası arenada etkili bir şekilde temsil edilmesine olanak tanımaktadır.

TBB, ulusal dış politikamızı destekleyen ve Türkiye’nin uluslararası platformlardaki temsil gücünü artırma misyonunu üstlenmiş bir kurum olarak önemli bir rol oynamaktadır. Yerel yönetimlerimiz, Balkanlar, Afrika, Orta Asya, Orta Doğu, Latin Amerika ve Uzak Doğu gibi farklı bölgelerde aktif ilişkiler kurarak TBB’nin yürüttüğü çalışmaların meyvelerini vermektedir.

TBB, Somalia’dan Filistin’e, Endonezya’dan Şili’ye kadar uzanan bir ağ ile Türkiye’nin yurt dışında başarıyla temsil edilmesini sağlarken, yerel diplomasi araçlarını etkili bir biçimde kullanmaktadır.

Sınır komşumuz Suriye’de devam eden çatışmalar, yerel hizmetleri olumsuz etkilemektedir. Ülkede bir yerel yönetim birliğinin eksikliği ve yönetsel kapasitelerin düşüklüğü, yeniden yapılanma sürecinde bariz bir sıkıntı oluşturmaktadır.

TBB, uluslararası sorumlulukları çerçevesinde, Suriye’deki yerel yönetim yapısının yeniden inşasına yardımcı olmayı ve yerel hizmetlerin iyileştirilmesi için gerekli adımları atmayı hedeflemektedir.

“TBB’nin girişimi, son derece yerinde ve gereklidir”

Bu ziyaret sayesinde, yerel yönetimler arasında iş birliği kurmak, ihtiyaçları yerinde değerlendirmek ve Türkiye ile Suriye belediyeleri arasında geçmişte kurulan kardeş şehir ilişkilerini tekrar canlandırmak gibi önemli amaçlara ulaşılması hedeflenmiştir.

Başka ülkelerin Suriye’yi ziyaret ettiği ve Türkiye’nin çeşitli girişimlerinin yeni Suriye yönetimini dünya sahnesine tanıtıldığı bir ortamda, TBB’nin Suriyeli yetkililerle iletişim kurma çabası önemlidir. Bu tür bir yaklaşım, Türkiye’nin bölgede etkinliğini artırmayı amaçlamaktadır.

TBB, ziyaret için gereken tüm hazırlıkları yaparak Dışişleri Bakanlığı’na resmi bilgi iletmiş ve Suriyeli makamlarla yapılan görüşmelere dayalı bir ziyaret planı oluşturmuştur. Ancak, Suriyeli yetkililerin randevuları son anda iptal etmesi nedeniyle bu ziyaret gerçekleştirilememiştir. TBB’nin, ülkemizin dış politikası ile uyumlu bir şekilde yürütmek istediği yerel yönetim iş birlikleri böylece olumsuz etkilenmiş oldu. Oysa planlanan ziyaret, Türkiye’nin bölgesel istikrar konusundaki rolünü perçinleyerek yerel düzeyde destek sağlayacaktı.

Diğer ülkelerin Suriyeli yetkililerle olan temasıyla bölge üzerindeki etkisini artırmaya çalıştığı bir dönemde, TBB’nin amacı, Türkiye’nin uluslararası alandaki etkinliğine katkıda bulunmaktır.

TBB olarak, ulusal menfaatlerimizi koruma ve yerel yönetimlerimizin güçlenmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Yerel diplomasi ile bölgesel barışa katkıda bulunma misyonumuzu sürdürerek, devletimizin yanında durmayı ve ulusal çıkarlarımız doğrultusunda hareket etmeyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu sürecin önemini kamuoyuna bırakıyoruz.”

“`

Related Posts

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan Önder’in yakınlarına taziye ziyareti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Sırrı Süreyya Önder’in vefatından dolayı yakınlarını hastanede ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konu Kıbrıs olunca soyadımız KKTC’dir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC’de Cumhuriyet Yerleşkesi’ni açtı. Erdoğan, KKTC halkının her zaman yanında olduklarını belirterek “Konu Kıbrıs olunca soyadımız KKTC’dir.” dedi.

İsrail devlet televizyonundan Malta itirafı

Gazze’ye insani yardım ulaştırma hedefiyle yola çıkan gemiye Malta yakınlarında yapılan saldırıdan saatler önce bir İsrail askeri nakliye uçağının Malta’ya doğru gittiği, İsrail devlet televizyonu tarafından doğrulandı.

Salihli’de aranan şüpheliler yakalandı

Manisa’nın Salihli ilçesinde çeşitli suçlardan aranan 29 şüpheliyi yakaladı. Yakalanan şüphelilerden 14’ü tutuklandı.

Kontrolden çıkan TIR trafiği felç etti: Uzun kuyruklar oluştu

Anadolu Otoyolu Sakarya geçişinde sürücüsünün kontrolünden çıkarak bariyerlere çarpan TIR makasladı. Kaza sebebi ile Ankara istikametinde uzun araç kuyrukları oluştu.

Avustralya’da İşçi Partisi zafere yakın

Avustralya’da resmi olmayan ilk sonuçlara göre İşçi Partisi’nin seçimleri kazanması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir