YÖK’ten, ‘Sağlıkta Dijitalleşme Çalıştayı’ düzenledi

YÖK ve Sağlık Bakanlığı İş Birliğiyle Sağlıkta Dijital Dönüşüm Çalıştayı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Sağlık Bakanlığı iş birliğinde yapılan çalıştay, dijital teknolojilerin sağlık sektöründeki değişimlerine uyum sağlamayı ve geleceğin sağlık profesyonellerini yetiştirmeyi hedefliyor.

YÖK Başkanı Erol Özvar’ın liderliğinde gerçekleşen çalıştaya, Sağlık Bakan yardımcıları Şuayıp Birinci ve Yasin Erkoç, Sağlık Bakanlığı yöneticileri, Yükseköğretim Kurulu başkan vekilleri, Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı temsilcileri, üniversitelerin rektörleri, dekanları, akademisyenler ve sektör temsilcileri katıldı.

YÖK’ten ‘Sağlıkta Dijitalleşme Çalıştayı’

Özvar, açılış konuşmasında, “Dijital dönüşüm sürecinde yetkin insan kaynağı yetiştirmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ile ortak bir vizyon oluşturmak için yürüttüğümüz uyumlu çalışmalarımız devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Sağlık eğitiminde dijital dönüşümü sağlamak için paydaşlarla işbirliği yaptıklarını belirten Özvar, “Bu çalıştayda, sağlık alanlarında ön lisans ve lisans programlarının geliştirilmesi, mevcut programların etkinliğinin ve sektörle uyumunun tartışılması ve geleceğe yönelik somut adımların belirlenmesi hedeflenmektedir.” dedi.

‘Müfredat Düzenlemelerini Birlikte Yapacağız’

Özvar, mevcut programların gözden geçirilmesi, yeni programların tasarlanması ve üniversite-sektör iş birliğinin güçlendirilmesi konusunda çalıştıklarını belirterek, “Mevcut programlara dijital beceriler kazandıracak müfredat düzenlemelerini üniversitelerle birlikte planlıyoruz. Sağlık alanında açılacak programlar için sektör desteğinin önemini vurgulamaktayız.” ifadelerini kullandı.

‘Yapay Zeka Programlarının Sayısı Artacak’

Özvar, yapay zeka ve bilişim temelli programların artarak devam edeceğini belirterek, “Yapılan çalışmalar ve açılan yeni programlar, bilişim ve dijital teknoloji alanlarındaki tecrübeyi artırmaktadır. Bu tecrübeleri sağlık eğitimine aktarıp, dijital teknolojilere hakim sağlık çalışanlarını yetiştirmeyi hedefliyoruz. Benzer çalışmalar tarım ve yeşil dönüşüm alanlarında da yapılacaktır.” şeklinde konuştu.

Related Posts

PKK Saldırısı

PKK Saldırısı… Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, konu hakkında, “PKK 10 askerimizi İHA saldırısı ile yaraladı” dedi. 

Cebinizde unuttuğunuz bu para artık servet değerinde

Yıllardır bozuklukların arasında duran o madeni paraya bir kez daha bakabilirsiniz. Sadece küçük bir yazım hatasıyla koleksiyoncuların gözdesi haline geldi. Değeri artık tam 1.000 £…

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin Suriye’ye yaptırımlarını sonlandıran başkanlık kararnamesini imzaladı

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin Suriye’ye yaptırımlarını sonlandıran başkanlık kararnamesini imzaladı

Milli Savunma Bakanı Güler, Senegal Silahlı Kuvvetler Komutanı ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Senegal Silahlı Kuvvetler Komutanı General Birame Diop ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, iki ülke arasında savunma ve güvenlik alanlarındaki ilişkiler ile savunma sanayi iş birliği konuları ele alındı.

Mahkemeden dikkat çeken Saraçhane kararı: Polisler için suç duyurusunda bulunulacak!

İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesi, CHP PM üyesi Berkay Gezgin’in de aralarında bulunduğu 139 sanıklı Saraçhane eylemleri davasında, polislerin ve diğer kamu görevlilerinin hukuka aykırı eylemleri için suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

Son dakika… Kılıçdaroğlu ‘kurultay davası’ sonrası sessizliğini bozdu: ‘Fonlarla beslenen gazeteciler, troller, gözü dönmüş siyasetçiler…’

Son dakika haberi… Özgür Özel’in Genel Başkan seçildiği Kasım 2023’te gerçekleştirilen 38. Olağan CHP Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan ve “mutlak butlan” tartışmalarını doğuran dava 8 Eylül’e ertelendi. Eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ertelenen dava sonrası sessizliğini sosyal medyadan bozdu.