Ayşe Barım’a Gezi soruşturması: Halit Ergenç ile Rıza Kocaoğlu’nun ifadeleri ortaya çıktı

Anadolu insanının Osmanlı İmparatorluğu zamanında tanıştığı bale nedir?

Ünlü menajer Ayşe Barım hakkında yürütülen soruşturma kapsamında ifade veren oyuncular Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu hakkında “yalan tanıklık” suçlamaları ortaya çıktı. Ergenç, ifadesinde “Ayşe Barım ile ilişkimiz işle sınırlıdır, özel hayatımızda çok samimi değildik. Bana olaylara katılmam yönünde telkinde bulunduğunu veya beni yönlendirdiğini hatırlamıyorum” ifadelerini kullandı. Rıza Kocaoğlu ise, “Menajerlik olarak kimse beni yönlendiremez, kendi kararlarımı kendim alırım” şeklinde savunma yaptı.

24 Ocak’ta gözaltına alınan menajer Ayşe Barım, Gezi Parkı eylemlerine karıştığı gerekçesiyle tutuklandı. Barım’ın avukatının sorgu tutanağında FETÖ ve DHKP-C ile ilgili sorular yöneltilirken, avukatı “Organize şubenin yürüttüğü soruşturmada bu şekilde iltisaklı olan kişilerin huzurdaki müvekkile eklendiği kanaatindeyiz” şeklinde savunma yaptı.

ID Danışmanlık Limited Şirketi’nin kurucusu Ayşe Barım hakkında 12 yıl önceki Gezi Parkı olaylarına karıştığı iddialarıyla resen soruşturma açıldı. Oyuncular Halit ErgençDolunay SoysertRıza KocaoğluMehmet GünsürCeyda Düvenci ve Nejat İşler da soruşturma kapsamında ifade vermişti.

Oyuncu Halit Ergenç, ifadesinde Ayşe Barım ile uzun yıllara dayanan iş ilişkisinden ve Gezi Parkı olayları dönemindeki irtibatlarından bahsetti. Rıza Kocaoğlu ise, Gezi eylemi döneminde Ayşe Barım ile olan görüşmelerinin iş ilişkisi çerçevesinde olduğunu belirtti ve “Menajerlik olarak kimse beni yönlendiremez, kendi kararlarımı kendim alırım” dedi.


Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – Bahçeli: Sivil direniş kışkırtmalarının darbeye davet olduğunun farkındayız, yüreğiniz yetiyorsa çıkın sokağa da görelim!

TIKLAYIN – RTÜK Başkanı Şahin’den Halk TV’ye: Gereği yapılacak

TIKLAYIN – Son anketten çarpıcı sonuç: İmamoğlu CHP’nin adayı, Mansur Yavaş bağımsız aday olursa oy oranları nasıl olur?

TIKLAYIN – “Turpun büyüğü” dediği bilirkişiyi açıkladı, hakkında dakikalar içinde soruşturma başlatıldı; İmamoğlu’nun çıkışını gazeteler nasıl gördü?

TIKLAYIN – Rıza Türmen | Türkiye’de ifade özgürlüğü

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile telefonda görüştü. Görüşmede, Türkiye ile Irak ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı

Avukatı Mehmet Pehlivan’ın tutukluluğuna itiraz reddedildi; İmamoğlu’ndan tepki geldi: Delil yok, suç yok!

Avukatı Mehmet Pehlivan’ın tutukluluğuna itiraz reddedildi; İmamoğlu’ndan tepki geldi: Delil yok, suç yok!

TİHEK Başkanı Fahrettin Altun, görevi Muharrem Kılıç’tan devraldı

TİHEK Başkanı Fahrettin Altun, görevi Muharrem Kılıç’tan devraldı

Bursa’da firarinin kaçması için polisleri ezdiler

Bursa’nın Yıldırım ilçesi Esenevler Mahallesi’nde, hakkında 14 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlünün yakalanması için İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi. Operasyon sırasında firari hükümlü yakalanırken, yakınları polis ekiplerini araçla ezdi.

Kaza sonrası ortalık savaş alanına döndü! Çok sayıda yaralı ve gözaltı var

Gaziantep’te, 3 otomobilin karıştığı zincirleme kaza sonrası kavga çıktı. Sopa, yumruk ve kaldırım taşlarıyla birbirine saldıran ve bölgeye gelen polis ekiplerinin havaya uyarı ateşi açarak sonlandırdığı kavgada 6 kişi yaralandı, 12 kişi gözaltına alındı.

Turhan Çömez, Murat Çalık’ın sağlık raporuna ulaştı, isyan etti: ‘Cezaevinde tutarsanız oradan sağ çıkma ihtimali hemen hemen yok’

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, cezaevinde tutulan ve ciddi sağlık sorunları yaşayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın sağlık raporuna ulaştı. Raporun ayrıntılarını açıklayan Çömez, “Murat Başkanın hukuki tarafını hiç tartışmıyorum, onunla ilgili gereken şeyler söylendi ama tıbbi olarak böyle bir hastanın cezaevi koşullarında tutulması insan hakları ihlalidir ve onun hayatını taammüden riske etmektir. Eğer bu hastayı, Murat Başkanı cezaevinde tutarsanız oradan sağ çıkma ihtimali hemen hemen yok” dedi.