Reuters: Yemen’den atılan füzeyi engellemek için ABD’nin THAAD sistemi kullanıldı

Husiler, ABD ve İngiltere’nin Sana’ya Hava Saldırısı Düzenledi

Yemen’deki Husiler, ABD ve İngiltere’nin başkent Sana’ya hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Husilerin El Mesirah televizyon kanalında yayınlanan habere göre, saldırı, Ma’ain bölgesindeki 21 Eylül Parkı’nı hedef aldı. Saldırı sebebiyle ölüm ya da yaralanma yaşanıp yaşanmadığı hakkında bilgi verilmedi. İngiltere ya da ABD’den henüz bir açıklama gelmedi. Söz konusu saldırı, İsrail’in Sana ile Hudeyde kentlerine düzenlediği hava saldırılarından bir gün sonra gerçekleşti.

Bu saldırıyla ilgili Reuters haber ajansına konuşan bir kaynak, ABD’nin ekim ayında İsrail’e yerleştirdiği Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması (THAAD) sisteminin ilk kez bir füzeye müdahale etmek için kullanıldığını ifade etti. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) konu hakkında henüz bir yorum yapmadı. THAAD sisteminin başarısının analiz edileceği belirtildi.

‘Hayatta Kalıp Kalamayacağımdan Emin Değildim’

İsrail’in Yemen’in başkenti Sana Uluslararası Havalimanı’na düzenlediği saldırı sırasında havalimanında bulunan DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, saldırı sırasında hayatta kalıp kalamayacağından emin olmadığını belirtti. Patlamaların şiddetli olduğunu ve kulaklarının hala çınladığını dile getirdi. DSMO Genel Direktörü, saldırıdan sonra havalimanında mahsur kaldıklarını ve endişe duyduklarını ifade etti.

Ghebreyesus, saldırı sırasında yaşadığı korkuyu ve olayları anlattı. Havalimanında bulunan BM personelinin tahliye edildiği bilgisi paylaşıldı. Sivillere ve insani yardım görevlilerine yapılan saldırıların durdurulması gerektiği vurgulandı.

Related Posts

Engelli bireyin boğazını kesti: Alkollü çıktı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde Rüstem P. (45), kendisine küfrettiğini iddia ettiği sağır ve dilsiz Mehmet T.’yi (27) boynundan bıçakla yaraladı. Rüstem P.’nin 2.70 promil alkollü olduğu tespit edildi.

Azerbaycan, Rus Büyükelçiliği maslahatgüzarını Dışişleri’ne çağırdı

Rusya’nın Bakü Maslahatgüzarı Pyotr Volokovıh, Rusya’nın Yekaterinburg kentindeki baskınlarda 2 Azerbaycan vatandaşının hayatını kaybetmesinin ardından Azerbaycan Dışişleri Bakanlığına çağırıldı.

İran’da İsrail saldırılarında öldürülenler için cenaze töreni! Komutanlar ve bilim insanları toprağa verildi

İran’da, birçoğu İsrail ile 12 gün devam eden çatışmaların ilk gününde öldürülen komutanlar ve bilim insanları için devlet töreni düzenlendi. Yaklaşık 60 kişi düzenlenen devlet törenine yoğun bir katılım sağlandı. Tahran merkezinde bulunan Enghelab …

Muhsin Yazıcıoğlu davası ertelendi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinin düşmesiyle ilgili başlatılan soruşturmayı FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve örgüt yöneticilerinin talimatıyla yönlendirdikleri öne sürülen 19 kişinin yargılandığı dava, ana soruşturma dosyasının sonucunun beklenmesine karar verilerek 5 Kasım’a ertelendi.

Eminağaoğlu’ndan ‘mutlak butlan’ ve ‘Kılıçdaroğlu’ açıklaması: Karar çıksa da önceki yönetim partinin başına geçemez

Eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, CHP’ye yönelik “kurultay” davasından “mutlak butlan” kararı çıkması halinde sürecin hukuki olarak nasıl ilerleyebileceğini anlattı.

Erdoğan imzaladı, karar Resmi Gazete’de: TBMM tatile girmiyor! 1 ay daha uzatıldı…

Genel Kurul kararıyla Meclis’in çalışma süresi 1 ay uzatıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre milletvekilleri 31 Temmuz’a kadar mesaiye devam edecek.