Sendika başkanına ikinci gözaltı

Başpınar’da düşük ücret zamlarına karşı başlatılan işçi eylemlerinin Gaziantep Valiliği tarafından yasaklanmasının ardından 14 Şubat’ta gözaltına alınıp serbest bırakılan BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, sendika binasında işçilerle toplantı halindeyken bir kez daha gözaltına alındı.

Gaziantep’teki Başpınar Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) düşük ücret zamlarına karşı işçiler tarafından başlatılan eylemlerin Gaziantep Valiliği tarafından yasaklanması nedeniyle BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, 14 Şubat’ta gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Türkmen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bir kez daha gözaltına alındığını duyurdu. Türkmen, paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Patronların isteğiyle bir kez daha gözaltına alınıyorum. Sendikada işçilerle toplantı halindeyken gelip sendikanın kapısından gözaltına alınıyorum. Geri geleceğim. Mücadeleye devam.”

Türkmen’in gözaltına alınmasından sonra BİRTEK-SEN’den de açıklama geldi. Sendikanın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Gözaltılarla, tehditlerle bizi yıldıracağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bütün baskılara ve yıldırma politikalarına karşı Başpınar işçileri başta olmak üzere bütün işçileri sendikamız etrafında birleşmeye çağırıyoruz. Sendikalaşmanın bir hak olduğunu size öğreteceğiz.”

Türkmen’in gözaltına alınmasına tepki gösteren Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Antep işçisinin ücret ve insanca yaşama mücadelesinin kırmak isteyen iktidar işçinin eylemini yasaklıyor, sendika başkanını gözaltına alıyor. Valisi, Belediye Başkanı, sermaye partilerinin vekilleri ve kolluk kuvvetleri sermayenin emrine girmiş, onların talimatlarıyla hareket ediyorlar. Bu hukuksuzluk ve baskılar karşısında Başpınar Organize Sanayi işçileri, sendika direnecek ve birlikte mücadeleyi kazanacağız. Mehmet Türkmen serbest bırakılsın, yasaklar son bulsun.”

Related Posts

Siirt Valisi Kızılkaya, Vatandaşlarla Buluşarak Sorunları Dinliyor

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, çözüm odaklı belediyecilik anlayışıyla vatandaşlarla doğrudan iletişim kurmaya devam ediyor. Vali, mahallelerde ve belediyede yapılan buluşmalarda vatandaşların taleplerini dinleyerek çözüm üretme sözü verdi.

Amasya’da çarpışan iki araçtan birinin iş yerinin vitrin camına çarpması kamerada

Amasya’da çarpışan iki otomobilden birinin iş yerinin vitrin camına çarpması, güvenlik kamerasıyla görüntülendi.

Cumhurbaşkanlığı Yat Yarışları Başlıyor

İkinci etap, 20 Temmuz’da Marmaris’ten başlayacak, Kıbrıs Barış Harekatı’na saygı duruşu.

Muhtarlar ve İşçilerden Kanun Teklifine Destek

Milas’tan gelen muhtarlar ve enerji işçileri, kanun teklifinin ilk 11 maddesinin kabulünü sevinçle karşıladı.

Diyarbakır’da Gizemli Ölüm

Ejegül Ovezova’nın ölümüne dair Cemil K.’nın DNA izleri bulundu, site yöneticisi bilgiler verdi.

Kemal Akköse Cinayetinde Suçlamalar Büyüyor

Kemal Akköse cinayetinde eski eşler birbirini suçlayarak duruşmaya katıldı; annesi azmettiricilere ceza istedi.