Genç İletişimciler, ‘DİMGİ’ projesi ile sektöre hazırlanıyor

İZMİR (İGFA) – T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürü Cengiz Kutlu Yüksel, bilgi ve iletişim teknolojilerinin medya sektöründe yoğun kullanımına dikkat çekerek, “Konvansiyonel medya ve dijital teknolojilerin birbirine daha fazla entegre olduğunu görüyoruz. DİMGİ Projesi’nin çıkış noktası, medya sektöründeki dijital dönüşüm ihtiyaçlarını belirleyerek, iletişim fakültesi öğrencilerine yeni medya araçları konusunda bilgi ve beceri kazandırmak oldu. Kamu kurumları, üniversiteler ve medya temsilcilerinin tespit ettiği eksiklikler doğrultusunda, öğrenciler için bir akademi eğitimi tasarladık. Bu program kapsamında, yaklaşık bir yıl boyunca öğrencilere teknoloji ve medya alanında yetkinlik kazandırmayı amaçlıyoruz” dedi.

“DEÜ İLE ÇALIŞMAK ONUR VERİCİ”

Projenin İzmir ve Manisa illerini kapsadığına dikkat çeken Yüksel, “Projenin temel hedef kitlesi iletişim fakültesi öğrencileri olsa da medya temsilcileri, gazeteciler ve yeni medya kullanıcılarının da dijital medya teknolojileri konusundaki yetkinliklerini artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca Türkiye İletişim Modeli çerçevesinde, dezenformasyonun tespitine yönelik farkındalık oluşturmanın yanı sıra medya sektöründe teknolojik uyumu desteklemeyi amaçlıyoruz. İletişim Fakültesi bulunmamasına rağmen, DEÜ’nün dijital medya ve dijital teknolojiler konusundaki bilgi, beceri ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşmasından büyük memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

DESTEK VURGUSU

Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi ve proje danışmanı Doç. Dr. Sümeyra Duman ise DEÜ’nün iletişim fakültesi olmamasına rağmen projeye dahil edilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, “T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürlüğü, projede yer almak üzere Rektörlüğümüze dijital medya, dijital pazarlama ve Avrupa Birliği projeleri yazma-yürütme aşamalarında deneyimli bir akademisyen talebiyle geldi. Rektörlüğümüzün görevlendirmesiyle ben bu projeye dahil edildim. DEÜ olarak, projenin yürütülmesi ve işleyişinde danışmanlık yapmanın yanı sıra, tanıtım çalışmaları, odak grup analizleri ve araştırma süreçlerinde de aktif rol alacağız” dedi.

“İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ PROJEMİZE KATILABİLİR”

Proje ekibinin T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürü, iki iletişim uzmanı ve kendisinden oluştuğunu belirten Doç. Dr. Sümeyra Duman, projeye üniversite öğrencilerinin aktif katılım sağladığını vurgulayarak, “Ege Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ve Celal Bayar Üniversitesi’nden 7 öğrencimiz proje ekibinde yer alıyor. Projenin tüm aşamalarını öğrenciler tasarlıyor; web sitesi ve sosyal medya yönetimini de onlar üstleniyor. İlerleyen süreçte 30 öğrenci daha dahil edilerek eğitim programına katılacak. Hedef kitlemiz iletişim fakültesi öğrencileri. Bu program kapsamında, öğrenciler proje paydaşlarıyla bir araya gelerek dijital medya alanındaki eksik bilgi ve becerilerini tamamlayacakları eğitimlere katılacaklar” dedi.

Duman, projeye dahil olmak isteyen iletişim fakültesi öğrencileri için çağrıların yapıldığını belirterek, “İzmir ve Manisa’daki iletişim fakültesi öğrencileri projeye katılarak eğitim programlarından ve çalıştaylardan faydalanabilirler” ifadelerini kullandı.

“PROJE SONUNDA FORUM DÜZENLENECEK”

Proje kapsamında gerçekleştirilecek çalıştayda tüm paydaşlarla odak grup çalışmaları yapacaklarını belirten Doç. Dr. Sümeyra Duman, “Bu çalıştay sayesinde öğrencilere yönelik düzenlenecek eğitim programının içeriğini belirleyeceğiz. Netleşen program doğrultusunda öğrencilerimiz bir haftalık eğitim sürecini tamamlamış olacaklar. Projenin sonunda ise tüm paydaşların davet edileceği bir kapanış oturumu düzenleyeceğiz. Bu oturumda bir forum gerçekleştirilecek ve projenin çıktıları doğrultusunda bir sonuç bildirgesi yayınlanacak. Hazırlanan bu bildirge, Avrupa Birliği ile de paylaşılacak. Böylece ülkemizdeki iletişim fakültesi öğrencilerinin, yani geleceğin iletişim çalışanlarının, dijital medya ve yetkinlikler konusunda önemli bir mesafe kat ettiğini göstereceğiz” dedi.

Related Posts

TİHEK Başkanı Fahrettin Altun, görevi Muharrem Kılıç’tan devraldı

TİHEK Başkanı Fahrettin Altun, görevi Muharrem Kılıç’tan devraldı

Bursa’da firarinin kaçması için polisleri ezdiler

Bursa’nın Yıldırım ilçesi Esenevler Mahallesi’nde, hakkında 14 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlünün yakalanması için İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi. Operasyon sırasında firari hükümlü yakalanırken, yakınları polis ekiplerini araçla ezdi.

Kaza sonrası ortalık savaş alanına döndü! Çok sayıda yaralı ve gözaltı var

Gaziantep’te, 3 otomobilin karıştığı zincirleme kaza sonrası kavga çıktı. Sopa, yumruk ve kaldırım taşlarıyla birbirine saldıran ve bölgeye gelen polis ekiplerinin havaya uyarı ateşi açarak sonlandırdığı kavgada 6 kişi yaralandı, 12 kişi gözaltına alındı.

Turhan Çömez, Murat Çalık’ın sağlık raporuna ulaştı, isyan etti: ‘Cezaevinde tutarsanız oradan sağ çıkma ihtimali hemen hemen yok’

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, cezaevinde tutulan ve ciddi sağlık sorunları yaşayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın sağlık raporuna ulaştı. Raporun ayrıntılarını açıklayan Çömez, “Murat Başkanın hukuki tarafını hiç tartışmıyorum, onunla ilgili gereken şeyler söylendi ama tıbbi olarak böyle bir hastanın cezaevi koşullarında tutulması insan hakları ihlalidir ve onun hayatını taammüden riske etmektir. Eğer bu hastayı, Murat Başkanı cezaevinde tutarsanız oradan sağ çıkma ihtimali hemen hemen yok” dedi.

Orban’dan Leyen’e yaylım ateşi: Yaptığın yolsuzluklar buz dağının görünen kısmı

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in ‘yolsuzluk’ yaptığını belirtip görevi bırakması için çağrıda bulundu. “Hepimiz biliyoruz ki yolsuzluk, buz dağının sadece görünen kısmı.” diyen Orban, “Kaçış yok, bir seçim yapılmalı.” dedi.

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim