Trump’ın ilk yurt dışı ziyaretini nereye yapacağı belli oldu

ABD Başkanı Donald Trump, ikinci görev dönemindeki ilk yurt dışı ziyaretini Suudi Arabistan’a yapacağını duyurdu. Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında Trump, “Gelecek ay olabilir, belki biraz daha sonra. Ayrıca Katar’a ve muhtemelen birkaç ülkeye daha gideceğiz. Birleşik Arap Emirlikleri de çok önemli. Bu yüzden muhtemelen BAE ve Katar’a da uğrayacağız” ifadelerini kullanan Trump, Ortadoğu ile güçlü ilişkilerinin olduğunu ifade etti. Ziyaretin kesin tarihi henüz netleşmezken, Trump’ın bölgedeki diğer ülkeleri de kapsayan bir diplomasi turu planladığı bildirildi.

KILIÇ DANSI GÜNDEM OLMUŞTU

Donald Trump’ın 2017 yılında Suudi Arabistan’a yaptığı ziyaretteki ‘kılıç dansı‘ gündem olmuştu. ABD Başkanına en üst düzey devlet nişanı olan Kral Abdulaziz Devlet Nişanı’nı takdim edilmiş ve Trump, Murabba Sarayı’nda kendisi için düzenlenen karşılama töreninde geleneksel kılıç dansına katılmıştı.

Related Posts

Elon Musk ile Trump arasında tansiyon yükseliyor: Epstein dosyalarını yine gündeme taşıdı

ABD Başkanı Donald Trump ile seçim zamanı en sıkı destekçesi Elon Musk arasında ‘vergi paketi ve elektrikli araçlar’ ile başlayan gerginlikte sular durulmuyor. Trump’a karşı ABD’de yeni bir siyasi parti kuran Elon Musk, Epstein davasını gündeme taşıyarak “Saat kaç? Aa bak, yine kimsenin tutuklanmadığı saat oldu” dedi.

Yargıtay verileri ortaya koydu: AKP’nin kayıpları dikkat çekti, CHP tırmanışa geçti…

Yargıtay’ın siyasi partilerin güncel üye sayılarını yayımladığı listede; AKP son altı ayda 256 bin üye kaybı yaşarken CHP, 370 binden fazla yeni üye kazandı. Listede Yeniden Refah ve Saadet’in artışı da dikkat çekti.

Hamaney, İsrail ile savaşından ardında ilk kez kamuoyu karşısına çıktı

ABD ve İsrail’in tehdit ettiği İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail ile savaşın ardından ilk kez kamuoyu önüne çıkarak, Aşura törenine katıldı. Filistin caddesindeki konutunda yapılan muharrem ayı matem törenlerine önceki 3 gece katılmayan İran …

İsrail, Yemen’den atılan bir füzenin düşürüldüğünü duyurdu

İsrail ordusu, Yemen’den atılan bir füzenin düşürüldüğünü açıkladı.

AKP’li isimden skandal ifadeler: ‘Sokak köpekleri’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in muhalifleri demokratik eylemlere davet etmesinin ardından AKP’li Mücahit Birinci sosyal medya hesabından muhaliflere hakaret etti.

Nakit para yok sandılar, ATM tuzağına düştüler! Uzmanlardan kritik uyarı

Almanya’da ATM’den para çekmek isteyen vatandaşlar, cihazın para vermediğini sanarak uzaklaştı. Oysa gerçek çok daha sinsi çıktı: Dolandırıcılar, ATM’lere gizli düzenek kurarak paraları saniyeler içinde çekti.