DeepSeek Türkiye’de yapay zeka pazarını sarsacak mı?

Çin merkezli DeepSeek firmasının geliştirdiği bu yeni nesil sohbet robotu, ChatGPT ve Gemini gibi küresel rakipleriyle yarışacak iddialı özellikler sunuyor.

128K BAĞLAM PENCERESİ VE ÜCRETSİZ KULLANIM AVANTAJI

DeepSeek Chat’in en dikkat çeken özelliği, 128 bin tokenlık dev bağlam penceresi. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, uzun dokümanları analiz edebiliyor, karmaşık sorulara daha tutarlı yanıtlar alabiliyor. Ayrıca, ücretsiz olarak sunulan bu hizmet, ChatGPT Plus’ın aksine kredi kartı bilgisi gerektirmeden kullanılabiliyor.

DOSYA OKUMA ÖZELLİĞİ İLE RAKİP TANIMIYOR

Kullanıcılar, PDF, Word, Excel ve PowerPoint dosyalarını doğrudan yükleyerek içeriklerini analiz ettirebiliyor. Özellikle öğrenciler, araştırmacılar ve iş profesyonelleri, bu özellik sayesinde zaman kazanıyor. DeepSeek Chat, Türkçe dahil birçok dilde yüksek performans göstererek yerel ve uluslararası kullanıcıların ilgisini çekiyor.

TÜRKİYE’DE YAPAY ZEKA PAZARINI SARSACAK MI?

Şu an için Türkçe dil desteğiyle öne çıkan DeepSeek, özellikle yerli alternatif arayan kullanıcılar için cazip bir seçenek haline geldi. Uzmanlar, “Eğer Türkiye’de etkili bir pazarlama stratejisi izler ve yerel ihtiyaçlara odaklanırsa, DeepSeek Chat, ChatGPT’nin tahtını sallayabilir” yorumunu yapıyor.

DEEPSEEK’İN GELECEK GÜNCELLEMELERİNDE NELER OLACAK?

Sesli asistan özelliği

Görsel analiz yeteneği (multimodal AI)

Türkçe dil modelinin daha da geliştirilmesi

Şirketin bu hamleleri, Türkiye’deki yapay zeka kullanımını hızlandırabilir. Peki siz, DeepSeek’i denediniz mi? Yapay zeka sohbet robotları arasında hangisini tercih ediyorsunuz? Yorumlarda görüşlerinizi bekliyoruz.

Related Posts

İnsanlık buna hazır değil: Dünyanın ilk Güneş fırtınası tatbikatı

Güneş fırtınasına hazırlık için ilk tatbikat gerçekleştirildi. Bu tatbikat, insanların uzay kaynaklı bir acil duruma hazır olmadığını ortaya koydu.

Teksas, 18 yaş altına sosyal medyayı yasaklamak üzere

Tasarıyı senatoya sunan temsilci, sosyal medyayı “çocukların yasal olarak erişebildiği en zararlı ürün” olarak nitelendiriyor.

Galaksi dışında nadir karadelik olayı keşfedildi

Bilim dünyası, galaksi merkezlerinden uzakta konumlanan kara deliklerin varlığını tartışıyor. AT2024tvd keşfi, bu ‘gezgin’ kara deliklerin birleşen galaksilerin kalıntıları olabileceğine işaret ediyor.

Jetgiller gerçek oldu! Uçan araba geliyor

Slovakya merkezli Klein Vision şirketinin geliştirdiği uçan araba AirCar, bilimkurgu filmlerindeki hayalleri gerçeğe dönüştürmeye hazırlanıyor. Havada saatte 250 kilometre hıza ulaşabilen AirCar’ın ikinci modeli, 2025 yazında test edilecek ve 2026 …

10 yıldır ilk kez oluyor: Google’dan anlamsız değişiklik

Teknoloji devi Google, 10 yıl aradan sonra ilk kez ikonik “G” logosunda değişikliğe gitti. Ancak bu görsel güncelleme, kullanıcılar arasında büyük bir fark yaratmak bir yana, neredeyse fark edilmedi bile.

Dünya merakla bekliyor: Sovyet uydusunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu

Kontrolden çıkan bir Sovyet uzay aracı Pazar sabahı Dünya’ya çarpmaya hazırlanıyor. Hangi ülkeler risk altında ve Türkiye bu listede yer alıyor mu diye merakla beklenirken uydunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu. İşte detaylar…