Almanya’dan sınırda sıkı denetim: 24 yaşındaki Türk vatandaşı ülkeye alınmadı

Almanya’nın Sınırlarında Yapılan Yoğun Kontrollerde Türk Vatandaşı Geri Gönderildi

Almanya’nın kara sınırlarında başlattığı sıkı kontrollerde, Avusturya üzerinden giriş yapmak isteyen 24 yaşındaki Türk vatandaşı Alparslan belge sunamayınca geri gönderildi. Ülkeye alınmayan Alparslan, “Önce dinlenip sonra ne yapacağıma karar vereceğim” dedi.

Almanya, Fransa, İsviçre, Polonya, Avusturya ve Çekya sınırlarında ağır silahlı ekiplerle desteklenen 11 bin polisle 12 saatlik nöbet uygulaması başlattı. Kara sınırlarında minibüs, otomobil, tren, metro ve yaya geçişleri de dahil olmak üzere tüm ulaşım araçları kontrol ediliyor.

Sözcü’nün haberine göre, uygulamanın ilk gününde Avusturya’dan Almanya’ya geçmeye çalışan 24 yaşındaki Türk vatandaşı Alparslan sınırda geri çevrildi. Kürt kökenli olduğunu ve daha önce İtalya üzerinden Almanya’ya gelerek iltica başvurusunda bulunduğunu belirten Alparslan, gerekli belgeleri sunamayınca Alman polisi tarafından trenle Avusturya’nın Kufstein kentine geri gönderildi.

Avusturya’da ilk kaydının olması nedeniyle o ülkeye iade edilen Alparslan, “Önce uyumalı ve dinlenmeliyim. Daha sonra ne yapacağıma karar vereceğim” açıklamasında bulundu. Aynı gün, Avusturya sınırında Suriyeli, Filistinli, Arnavut ve Ukraynalı göçmenlerin geçişlerine izin verilmedi. Fransa sınırında Afrikalı, Polonya sınırında ise farklı yerlerden geçmeye çalışan gruplar da geri gönderildi.

Related Posts

Engelli tuvaleti için bağış isteyen KOÜ, personel taşımaya 25 milyon harcamış

Kocaeli Üniversitesi’nde engelli bir öğrenciden tuvalet yapımı için bağış toplanmasını isteyen yönetimin, aynı dönemde milyonlarca liralık araç kiralama ihalesine imza attığı ortaya çıktı.

Pes dedirten görüntüler Adana’dan: Atı aracına bağladı yola çıktı!

Adana’da bir otomobilin arkasına bağlanan at ile trafikte ilerleyen sürücü ve yanındaki kişi, sosyal medyada yayılan görüntüler üzerine gözaltına alındı. Sürücüye idari para cezası uygulandı.

Takside 4 düzensiz göçmen yakalandı

Sakarya’da bir takside yurda yasa dışı yollarla girdiği belirlenen 4 düzensiz göçmen yakalandı.

Bahçeli, Özel’in adını bile anmamıştı: MHP’li Yıldız’dan açıklama geldi!

MHP lideri Devlet Bahçeli, DEM Parti milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in vefatı üzerine AKM’de düzenlenen tören çıkışı yumruklu saldırıya uğrayan CHP lideri Özgür Özel’e ‘adını anmadan’ geçmiş olsun dileklerini iletmişti. Bahçeli’nin Özel’in ‘adını anmaması’ dikkat çekerken konuya ilişkin MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’dan açıklama geldi.

2 çocuk annesi kazada öldü, sürücü kaçtı

Antalya’da bir aracın çarptığı 2 çocuk annesi 34 yaşındaki Firdes Tufan, yaşamını yitirdi. Sürücü, kaza sonrası olay yerinden kaçtı.

Bill Gates, servetinin yüzde 99’unu bağışlayacağı vakfı açıkladı

ABD’de Microsoft’un kurucu ortağı milyarder iş insanı Bill Gates, servetinin tamamını önümüzdeki 20 yıl içerisinde Gates Vakfı aracılığıyla bağışlayacağını duyurdu. Dünya çapında çok sayıda alanda faaliyet gösteren ve 2000 yılında kurulan vakfın 20 …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir