Bakan Kacır’dan savunma sanayii mesajı: Türk milletinin imzasını gökyüzüne attılar

Türkiye Yüzyılı’nda Milli Teknoloji Akademisi Programına Katılan Kacır, Milli Teknoloji Hamlesi’ni Anlattı

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kacır, Milli Türk Talebe Birliğinin organize ettiği “Türkiye Yüzyılı’nda Milli Teknoloji Akademisi” programına katıldı. Programda teknoloji alanında uzman isimler güncel konuları tartıştı.

Kacır, Türkiye’nin kritik teknolojilerde yerli ve milli ürünleri geliştirmesi, teknolojik bağımsızlığını elde etmesi ve yüksek teknolojide rekabetçi bir ülke olması yolculuğunun Milli Teknoloji Hamlesi olduğunu vurguladı. Bunun kapsamında düzenlenen TEKNOFEST hakkında bilgi veren Kacır, Atatürk Havalimanı’nda TEKNOFEST’lerin tarihçesine ve değişimine değindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Türk milletinin milli teknoloji alanındaki imzalarını attığını belirten Kacır, Türk insansız hava araçlarının dünya genelinde konuşulmasını sağladıklarını ifade etti. Kacır, “Kendi evlatlarımızın alın terine, akıl terine güvenerek geliştireceğiz, üreteceğiz” dedi.

“Dev Bir AR-GE ve İnovasyon Ekosistemi Oluşturduk”

Kacır, milli bilinç üzerine yapılan bu başarının ardında köklü eğitim değişimlerinin ve gençlerin teknoloji alanına yönlendirilmesini sağlayan programların olduğunu söyledi. Türkiye’de teknoparkların ve AR-GE merkezlerinin sayısının arttığını belirten Kacır, AR-GE harcamalarının ciddi bir şekilde yükseldiğini aktardı.

“Savunma Sanayisinde 3 Bin 500 Firma İstihdam Sağlıyor”

Kacır, Türkiye’de AR-GE alanında özel sektörün liderliğine vurgu yaparak, gençlerin bu alandaki başarılarına dikkat çekti. Özellikle savunma sanayisinde 30 yaş ortalamasıyla 3 bin 500 firmada 90 bin kişinin istihdam edildiğini belirtti.

Kacır, Türk milletinin Türkiye Yüzyılı’nı inşa etme yolundaki gayretinin devam edeceğini ve gençlerin başarısını desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

Related Posts

Kriz kapıda: Çatal bıçaktan tencereye büyük zam yolda!

Paslanmaz çelikte Çin ve Endonezya menşeli ürünlere yönelik anti damping soruşturması, mutfak eşyasından otomotive kadar birçok sektörde fiyat artışlarını tetikleyebilir. PASİD Başkanı Arslan Küçükemre, olası vergiler ve soruşturma sonucuyla iç piyasada maliyetlerin artacağı, ihracat gücünün zayıflayacağı uyarısında bulundu.

“Mehmet Şimşek’e açılan kredi tükeniyor”

ANKA Ekonomi Editörü Zülfikar Doğan’dan haftanın analizi geldi. TÜİK’in, AKP iktidarı sürecinde en itibarsız dönemini yaşadığını belirten Doğan, “Neredeyse iktidar dışında kimse TÜİK verilerini ciddiye almıyor, inanmıyor.” dedi. Nisan enflasyon …

BDDK verisi: 2.1 milyon kişi bankalardaki paranın dörtte üçüne sahip

BDDK verisi: 2.1 milyon kişi bankalardaki paranın dörtte üçüne sahip

Aylardır böylesi görülmedi! Haftanın en çok kazandıranı belli oldu, biri hariç…

Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 2,43 değer kazandı. BIST 100 endeksi, en düşük 9.032,54 puanı ve en yüksek 9.421,36 puanı gördükten sonra haftayı, önceki hafta kapanışının yüzde 2,43 üstünde 9.390,51 …

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Taksilerde yeni zorunluluk: Ödeme cihazlarında yenilik

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın taksi işletmecilerini ilgilendiren yeni düzenlemeye dair hazırlık yaptığı iddia edildi. Hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği taslağına göre, taksi işletmecilerinin taksimetrelerle uyumlu yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanması zorunlu hale gelecek.