185 gün şartı araçları geri çevirebilir: Yola çıkmadan kontrol edin!

Gurbetçilerin Türkiye’ye Araçla Girişine Dair Önemli Detaylar!

Ülkemize özel araçlarıyla gelen gurbetçi sayısı her geçen yıl artarken, Türkiye’ye yabancı plakalı araçla giriş yapmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bazı kurallar bulunuyor. Özellikle son 1 yıl içerisinde en az 185 günü yurt dışında geçirmiş olmak, araç sahipleri için önemli bir kriter haline gelmiş durumda. Bu kuralı kontrol etmek ise artık oldukça kolay. Eğer bu şartları sağlayıp sağlamadığınızı öğrenmek isterseniz, e-Devlet Kapısı’nı ziyaret edebilirsiniz.

‘185 Gün Kuralı’ Nedir?

Türkiye’ye uzun süreli giriş yapmayı planlayan her vatandaşın, “185 gün kuralı”nı dikkate alması gerekiyor. Bu kurala uymayanlar, sınır kapılarında sorunlarla karşılaşabilirler. Dolayısıyla araç sahipleri için dikkat edilmesi gereken önemli bir detay bu kuralı göz ardı etmemektir.

E-Devletten ‘Yurtdışı Yerleşiklik Sorgulama’

Türkiye’ye araçla giriş yapmak isteyen yurt dışında ikamet eden vatandaşlar, 185 gün kuralını merak ediyor. Artık e-Devlet Kapısı aracılığıyla, “Yurtdışı Yerleşiklik Sorgulama” hizmeti sayesinde bu süreyi kolayca sorgulayabiliyorlar. Ayrıca, www.turkiye.gov.tr adresine girerek Türk pasaportlarıyla gerçekleştirilen giriş-çıkış bilgilerini de kontrol edebilirler. Bu sistem araç sahiplerine, gerekli olan sürenin dolup dolmadığını gösteren önemli bir referans sunuyor. Ayrıca, pasaport üzerindeki mühürler incelenerek manuel bir hesaplama yapılabilir.

Toplam Süre Nasıl Hesaplanıyor?

Yabancı plakalı araçla Türkiye’ye giriş yapmayı planlayanlar için toplamda son 365 gün dikkate alınarak yapılan bir hesaplama söz konusudur. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün özel sistemleri pasaport kayıtlarını inceleyerek, yurt dışında geçirilen toplam süreyi hesaplar. Eğer bu süre 185 günün altındaysa, Türkiye’ye araçla girişte sorun yaşanabileceği unutulmamalıdır.

Related Posts

Borsada yılın ilk yarısında spor kulüplerinden sadece o kazandırdı!

Spor şirketlerinin mali durumu ile yeşil sahalardaki performanslarının genel olarak taraftarlarını memnun etmemesi hisseleri üzerinde yönlendirici oldu. Yaşanan finansal problemler ve kötü gelen bilançolar kulüplerin hisse senedi fiyatları üzerinde …

Mehmet Şimşek: Dezenflasyon sürecinde ılımlı büyümenin etkisiyle manşet işsizlik oranı düşük seyrediyor

Mehmet Şimşek: Dezenflasyon sürecinde ılımlı büyümenin etkisiyle manşet işsizlik oranı düşük seyrediyor

Temmuzda zamlar yağmur gibi yağacak: Akaryakıt, sigara, bedelli askerlik…

Temmuz ayının gelişiyle beraber birçok kalemde otomatik fiyat artışı gündemde. Temmuz ayı enflasyon rakamları sonrası uygulanacak güncellemeler, vatandaşların temel harcamalarını doğrudan etkileyecek. Akaryakıt, sigara ve bedelli askerlik gibi birçok kalem grubuna zam yağmuru yağacak. İşte detaylar…

Asgari ücrette tarihi artış kararı

Almanya’da saatlik asgari ücret şu anda 12,82 euro seviyesinde bulunuyor. Yapılan kararla, bu ücret gelecek yıldan başlayarak iki aşamada artırılacak ve 2027 yılı itibarıyla 14,60 euro’ya yükseltilecek. Alman hükümeti tarafından işveren ve işçi …

Suudiler imzayı attı: Dev doğal gaz boru hattı için büyük anlaşma

Suudi Arabistan’da enerji sektöründe önemli bir gelişme yaşandı. Ülkenin enerji devi Aramco’nun yürüttüğü Master Gaz Sistemi-3 (MGS-3) projesinin dokuzuncu paketi için Qapqa şirketi, A.Hak Pijpleidingen Saudi Company ile yeni bir anlaşmaya imza attı …

Fiyatlar yarıdan fazla düştü, üretici isyan ediyor!

Dünya genelinde karpuz üretiminde Çin’in ardından ikinci sırada yer alan Türkiye’de ilk hasat, mayıs ayı sonlarında kentin deniz kıyılarındaki kumul tarlalarda başladı. Yıllık 1 milyon ile 1 milyon 250 bin ton rekolteyle Türkiye’nin karpuz …