Kredi kartı faizlerine düzenleme: Bankalar borçlara istediği kadar uygulayamayacak

Yeni Tebliğe Göre Kredi Kartı Borçlarına Uygulanacak Faiz Oranları Belirlendi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), “Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ (2020/16)”de yapılan değişiklikle, vatandaşların borç yapılandırma sürecinde uygulanacak faiz oranlarına sınırlama getirdi. 10 Temmuz 2025 tarihli Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) kararına atıfta bulunan tebliğ, borçluların lehine önemli düzenlemeler içeriyor.

Yapılan yeni düzenlemeye göre, kredi kartı borçları yapılandırıldığında, aylık akdi faiz oranı olarak yalnızca TCMB’nin belirlediği referans faiz oranı uygulanabilecek. Gecikmeli ödemelerde ise faiz oranı, tebliğde belirtilen azami gecikme faiz oranı esas alınarak hesaplanacak. Katılım bankaları için ise faiz oranları kâr payı ve gecikme cezası şeklinde belirlenecek.

Yayımlanan tebliğ, hemen yürürlüğe girdi ve vatandaşların borç yapılandırma süreçlerinde önemli bir adım olarak karşımıza çıkıyor.

Related Posts

Buğday için iş birliği ilk sonuçlarını verdi

Ülker ve Sabancı Üniversitesi iş birliğiyle buğdayın tarlada çinko ve selenyum bakımından zenginleştirilmesini sağlayan “Biyofortifikasyon Projesi”nin ilk sonuçlarını verdiği açıklandı.

Dünyanın en pahalı çantası 10 milyon dolara satıldı

Jane Birkin için tasarlanan orijinal siyah deri Birkin çanta, bugün düzenlenen online Sotheby’s müzayedesinde komisyonlar dahil 8,6 milyon euroya (yaklaşık 10 milyon dolar) alıcı bularak bugüne kadar açık artırmada satılan en pahalı çanta unvanıyla …

Rekabet Kurulu’ndan Google’a 355 milyon 143 bin TL ceza

Rekabet Kurulu’ndan Google’a 355 milyon 143 bin TL ceza

Fed yetkilileri ikiye ayrıldı: Trump’ın faiz indirimi hayali başka bahara kaldı

ABD Merkez Bankasının (Fed) son toplantısına ilişkin tutanakları, yetkilileri ikiye ayırdı. Fed yetkililerinin çoğunun bu yıl politika faizinin düşürülmesinin uygun olacağını değerlendirdiğini, bazı yetkililerin ise enflasyon riskleri dolayısıyla faiz indirimi düşünmediğini ortaya koydu.

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

Bir bira grubuna daha zam geldi! Fiyatlar el yakıyor

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından ÖTV artışıyla birlikte alkol ürünlerine yeni zamlar geldi. TBYD Başkanı Erol Dündar, Tuborg grubuna yapılan son zamları duyurdu. 50 cl bir şişe biranın fiyatı 95 TL’ye çıktı.