Eski ABD Suriye özel temsilcisi: İsrail’in ne yapmaya çalıştığı belli değil

HTŞ Lideri Şara’nın İranlılarla Mücadelesini İsrail Tehdit Ediyor

HTŞ lideri Şara’nın başında olduğu geçici Şam yönetiminin, 14 yıldır İranlılarla mücadele ettiğini hatırlatan Jeffrey, İran varlığına kökten karşı bir yönetim olduğunu belirtti. Jeffrey, İsrail’in sert askeri müdahalelerinin yeni Suriye yönetiminin bütünlüğünü tehdit ettiğini ve bu durumun İsrail’in çıkarlarına zarar verdiğini savundu.

Washington’da özel bir röportajda bulunan Jeffrey, Tel Aviv’in son 20 yıldır Lübnan’da Hizbullah’a ve İran’a karşı takındığı tavrı anladığını ancak son bir haftadır İsrail ordusunun merkezi Suriye yönetimine bağlı güçleri hedef almasının İsrail’in çıkarlarına ters düştüğünü söyledi.

‘Suriye’nin Varlığı Tehdit Ediliyor’

İsrail’in sert müdahalesi sonrasında artan tansiyonun, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun girişimleriyle sağlanan ateşkesle şimdilik sönümlendiğini belirten Jeffrey, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun politikasının Suriye’nin bütünlüğünü ve varlığını tehdit ettiğini vurguladı. Jeffrey, “İsrail’in Suriye’deki hedefi ne?” sorusunun ön plana çıktığına dikkat çekti.

ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin yeni Suriye politikasını yakından takip eden ve aynı zamanda Amerika Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nın (CIA) dış danışma kurulu üyesi olan Jeffrey, “Ülkesinin tamamı üzerinde toprak bütünlüğüne sahip olamayan ve birlik içinde kalamayan bir Suriye, ki buna güneydeki Dürzi bölgeleri, büyük ölçüde Alevilerin yaşadığı batı ve ağırlıklı olarak Kürtlerin yaşadığı kuzey-doğu da dahil, hayatta kalamaz.” yorumunu yaptı.

Related Posts

Wipha Tayfunu Hong Kong’u Vurdu

Wipha Tayfunu, Hong Kong’da 26 yaralanma ve ağaç devrilmesine yol açarak Çin’e ilerledi.

Galatasaray, Admira Wacker’i 2 golle geçti

Galatasaray, hazırlık karşılaşmasında Admira Wacker’i 2-1 mağlup etti. Sarı-kırmızılıların golleri Derrick Köhn ve Arda Ünyay’dan geldi.

Prijedor’da 33 yıl sonra katledilen Boşnaklar anıldı

Prijedor’da 33 yıl önce katledilen 7 Boşnak sivilin kalıntıları, düzenlenen törenle defnedildi.

MİT Başkanı İbrahim Kalın’dan kritik hamle! Siyasi partilerle görüşecek

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, TBMM’de grubu bulunan siyasi partileri “Terörsüz Türkiye” sürecine ilişkin ziyaret edecek. Kalın’ın AK Parti, CHP, DEM Parti, MHP, İYİ Parti ve Yeni Yol Partisi’nin grup başkanları ve grup başkanvekilleriyle görüşmesi planlanıyor.

Vatandaşlar, sağlık sorunlarına rağmen cezaevinde tutulan Murat Çalık için iktidara tepki gösterdi: Vicdanların devrede olduğunu düşünmüyorum

Vatandaşlar, sağlık sorunlarına rağmen cezaevinde tutulan Murat Çalık için iktidara tepki gösterdi: Vicdanların devrede olduğunu düşünmüyorum

Mardin 1969 Spor İlk Etap Kampını Tamamladı

Mardin 1969 Spor, Bolu’daki kampın ilk etabını tamamladı; ikinci etap 24 Temmuz’da başlayacak.