Muğla İtfaiyesi’nden baca temizlik eğitimi

Baca Temizleme Eğitimleriyle Halkın Güvenliği Sağlanıyor

MUĞLA (İGFA) – Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, baca yangınlarını önlemek ve halkın can ve mal güvenliğini korumak için baca temizleme şirketlerinde çalışan personel için eğitim programları düzenlemeye devam ediyor. Daire Başkanlığı, baca ve yağlı kanal temizliği konusunda görevli personellere yönelik “Baca Temizleme Yöntem ve Teknikleri Eğitimi” düzenledi. Program, personellere baca ve yağlı kanal temizliği konusunda 3 gün süren eğitimlerle verildi.

Muğla İtfaiyesi, baca yangınlarını önlemek ve halkın güvenliğini sağlamak için bu tür eğitimlerin önemine vurgu yapmaktadır.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, baca ve yağlı kanal temizliği hizmeti veren firmaları yetkilendirerek, bu firmaların faaliyetlerini düzenli olarak İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından denetlemeye devam etmektedir. Yetkilendirilen firmaların temizlik faaliyetleri Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) üzerinden dijital olarak takip edilmektedir. 2024 yılında Büyükşehir Belediyesi, 1466 denetim gerçekleştirerek firmaların hizmet kalitesini kontrol etmiştir. Bu şekilde, baca ve yağlı kanal temizliği işlemlerinde etkinlik ve güvenlik sağlanmaktadır.

Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara, “Baca Temizleme Eğitim Belgesi” verilerek program sonlandırıldı. Eğitim programı kapsamında ilk gün yanma ve yangın bilgisi ile yangına müdahale teknikleri, ikinci gün baca temizleme yöntemleri ve denetim yönergeleri, üçüncü gün ise yüksekte çalışma prensipleri konuları işlendi.

Muğla İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri, bilinçli ve yetkin personelin baca temizliği konusundaki önemini vurgulayarak özellikle kış aylarında sıkça karşılaşılan baca yangınlarını önemli ölçüde azaltacağını belirtti.

Related Posts

TİHEK Başkanı Fahrettin Altun, görevi Muharrem Kılıç’tan devraldı

TİHEK Başkanı Fahrettin Altun, görevi Muharrem Kılıç’tan devraldı

Bursa’da firarinin kaçması için polisleri ezdiler

Bursa’nın Yıldırım ilçesi Esenevler Mahallesi’nde, hakkında 14 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlünün yakalanması için İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi. Operasyon sırasında firari hükümlü yakalanırken, yakınları polis ekiplerini araçla ezdi.

Kaza sonrası ortalık savaş alanına döndü! Çok sayıda yaralı ve gözaltı var

Gaziantep’te, 3 otomobilin karıştığı zincirleme kaza sonrası kavga çıktı. Sopa, yumruk ve kaldırım taşlarıyla birbirine saldıran ve bölgeye gelen polis ekiplerinin havaya uyarı ateşi açarak sonlandırdığı kavgada 6 kişi yaralandı, 12 kişi gözaltına alındı.

Turhan Çömez, Murat Çalık’ın sağlık raporuna ulaştı, isyan etti: ‘Cezaevinde tutarsanız oradan sağ çıkma ihtimali hemen hemen yok’

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, cezaevinde tutulan ve ciddi sağlık sorunları yaşayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın sağlık raporuna ulaştı. Raporun ayrıntılarını açıklayan Çömez, “Murat Başkanın hukuki tarafını hiç tartışmıyorum, onunla ilgili gereken şeyler söylendi ama tıbbi olarak böyle bir hastanın cezaevi koşullarında tutulması insan hakları ihlalidir ve onun hayatını taammüden riske etmektir. Eğer bu hastayı, Murat Başkanı cezaevinde tutarsanız oradan sağ çıkma ihtimali hemen hemen yok” dedi.

Orban’dan Leyen’e yaylım ateşi: Yaptığın yolsuzluklar buz dağının görünen kısmı

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in ‘yolsuzluk’ yaptığını belirtip görevi bırakması için çağrıda bulundu. “Hepimiz biliyoruz ki yolsuzluk, buz dağının sadece görünen kısmı.” diyen Orban, “Kaçış yok, bir seçim yapılmalı.” dedi.

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim