ABD duyurdu: Lübnan ile İsrail arasındaki ateşkes 18 Şubat’a kadar uzatıldı

ABD, Lübnan ve İsrail Arasındaki Ateşkes Anlaşmasını Uzatma Kararı Aldı

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, ABD, Lübnan ve İsrail arasında varılan uzlaşma anlaşmasını 18 Şubat 2025 tarihine kadar uzatma kararı aldı. Açıklamada, 7 Ekim 2023’ten sonra yakalanan Lübnanlı tutukluların iadesi için üç ülke arasında müzakerelerin başlatılacağı belirtildi.

Öte yandan, Lübnan’la varılan ateşkes anlaşmasına rağmen İsrail ordusunun çekilmemesi sonucu dün gerçekleşen saldırılarda 22 kişi hayatını kaybederken, 124 kişi yaralandı.

İsrail Ordusunun Lübnan’dan Çekilme Tarihi Değişti

27 Kasım 2024’te yürürlüğe giren ateşkes anlaşması uyarınca, Lübnan ordusunun İsrail’in işgal ettiği güney bölgelerine İsrail ordusunun 26 Ocak’a kadar çekilmesi planlanmıştı. Ancak, İsrail ordusunun çekilme süreci uzadığı için bu tarih de değişti.

Anlaşmanın yürürlüğe girmesinden beri, İsrail ordusu ateşkesi ihlal ederek bombardımanlar ve ev yıkımları gerçekleştirdi. Son olarak, İsrail ordusu çekilme sürecinin 60 günden fazla sürdüğünü savunarak, tam çekilme işleminin pazar günü tamamlanamayacağını duyurdu.

Related Posts

Hindistan, nükleer başlık taşıyabilme kapasiteli yeni balistik füzesini ‘başarıyla’ test etti

Hindistan, nükleer başlık taşıyabilme kapasitesine sahip orta menzilli “Agni-5” balistik füzesini başarıyla test ettiğini bildirdi. Agni-5, Pakistan ve Çin’e karşı savunma gücünü artırmayı amaçlayan, Hindistan’da üretilen kısa ve orta menzilli balistik füzelerden bir tanesi.

İçişleri Bakanlığı duyurdu: Barış Pınarı Harekât bölgesi hariç Suriye’ye pasaportla giriş-çıkış başladı

İçişleri Bakanlığı duyurdu: Barış Pınarı Harekât bölgesi hariç Suriye’ye pasaportla giriş-çıkış başladı

Bilim kurgu filmlerindeki araçları andıran modifiye otomobil trafikten men edildi

Otomobil tutkunu Fatih Mutlu, 10 yıldır kullandığı 1991 model aracını, motor ve şasi bölümünü genişleterek, son 6 ay yaptığı modifiyeyle, kurgu filmlerindeki araçlara benzetti. Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri …

İddia: Fahrettin Altun yeni makamına alışmakta güçlük çekiyor; bakanlıklardan 15 minibüs istedi, reddedildi

İddia: Fahrettin Altun yeni makamına alışmakta güçlük çekiyor; bakanlıklardan 15 minibüs istedi, reddedildi

Antalyaspor 1200. Golüne Ulaştı

Antalyaspor, Süper Lig’deki 1200. golünü Nikola Storm ile kaydetti, 1-0 kazandılar.

İsrail güvenlik birimleri Gazze’yi işgal etmenin riskleri konusunda uyarıda bulundu

İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz ve Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir’in Tel Aviv’de Gazze kentini işgal etme planını onaylamak için bir araya geldiği aktarıldı. İsrail güvenlik birimleri, Katz ve Zamir’le olan toplantıda Gazze’de askeri operasyonları ilerletmenin riskleri hakkında uyarıda bulundu.