ABD tüm dış yardımların durduğunu duyurdu

ABD, Dış Yardımları İnceleme Altına Aldı!

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlık ve USAID aracılığıyla finanse edilen tüm dış yardımlar askıya alındı. Açıklamada, dış ülkelere yapılan ödemelerdeki kesintinin, yardım programlarının verimliliği ve ABD dış politikasıyla uyumunun değerlendirilmesi amaçlandığı belirtildi.

Yardımların incelenmesi ve düzenlenmesi, ahlaki bir zorunluluk olarak vurgulanan açıklamada, harcamaların Amerikan halkına fayda sağlaması gerektiği vurgulandı. ABD Başkanı Donald Trump’ın, başkanlık görevine başlamasının hemen ardından dış yardımlara ilişkin imzaladığı kararname de bu işlemlerin bir parçası olarak yer aldı.

Kararnamede, ABD’nin dış kalkınma yardımları programlarından sorumlu tüm bakanlık ve kurumların dış ülkelere yapacakları ödemelerin durdurulduğu ve programın ABD dış politikasıyla uyumunun değerlendirileceği 90 günlük bir inceleme sürecinin başlatıldığı ifade edildi.

ABD’nin dış kalkınma yardımları, diğer ülkelere ekonomik, sosyal, teknik ve insani yardımları kapsamaktadır.

Related Posts

Edirne kara yolunu alevler kapattı!

Edirne’nin Havsa ilçesi yakınlarında buğday ve ayçiçeği tarlalarının bulunduğu alanda çıkan anız yangını rüzgarın etkisiyle büyüdü. Yoğun duman nedeniyle kara yolu çift yönlü trafiğe kapatıldı.

Suriye’de tehlikeli tırmanış | Dürzi-Arap Bedevi çatışması sürüyor; ölenler araç kasalarında toplu taşınıyor, işkence görüntüleri geliyor

Suriye’de tehlikeli tırmanış | Dürzi-Arap Bedevi çatışması sürüyor; ölenler araç kasalarında toplu taşınıyor, işkence görüntüleri geliyor

Piknik tüpünün içine eroin saklamış!

Batman’da piknik tüpüne gizlenmiş 2 kilo 900 gram eroin ele geçirildi. Gözaltına alınan kamyon şoförü emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile telefonda görüştü. Görüşmede, Türkiye ile Irak ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı

Avukatı Mehmet Pehlivan’ın tutukluluğuna itiraz reddedildi; İmamoğlu’ndan tepki geldi: Delil yok, suç yok!

Avukatı Mehmet Pehlivan’ın tutukluluğuna itiraz reddedildi; İmamoğlu’ndan tepki geldi: Delil yok, suç yok!

TİHEK Başkanı Fahrettin Altun, görevi Muharrem Kılıç’tan devraldı

TİHEK Başkanı Fahrettin Altun, görevi Muharrem Kılıç’tan devraldı