Cenevre’de Filistin ve Suriye İçin Dayanışma Yürüyüşü

İsviçre’de Filistin, Suriye ve Lübnan Halkına Destek Yürüyüşü

Cenevre kentinde binlerce kişi, Filistin, Suriye ve Lübnan halkıyla dayanışma gösterisinde bulundu.

İngiliz Bahçesi Parkı’nda toplanan kalabalık, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi’ne kadar Filistin, Suriye ve Lübnan halkına destek amacıyla yürüdü.

Protestocular, ellerinde Filistin ve Lübnan bayraklarıyla İsrail’i eleştiren sloganlar attı.

Katılımcılar, İsrail’e karşı ekonomik ve diplomatik yaptırımlar çağrısında bulundu.

Yürüyüşe dünya genelinden sağlık görevlileri de destek verdi.

Türkiye’den gelen Uluslararası Sağlık İnisiyatifi mensubu Hüseyin Durmaz, BM Cenevre Ofisi önünde yaptığı konuşmada, Gazzelilerin yanı sıra insanlığın ortak vicdanını savunmak için geldiklerini belirtti.

Durmaz, “Gazze’deki olaylar sadece bölgenin değil, tüm insanlığın sorunudur. Gazze, zalim bir ablukanın altında yaşam mücadelesi veren insanların simgesidir. Ancak unutmayalım ki bu sadece acı dolu bir hikaye değildir. Gazze, iyilik, insanlık onuru ve direnişin hala var olduğunu hatırlatan bir semboldür. Bugün burada olmamız, dünyada hala umut ve iyilik olduğunu göstermektedir.” şeklinde konuştu.

Konuşmacılar, Gazze’deki sağlık sisteminin İsrail saldırıları sonucunda çöktüğünü ve burada yaşananların “açık bir soykırım” olduğunu vurguladı.

Yaklaşık 2,5 saat süren gösteri, geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşti.

Related Posts

Devlet kalabalık koğuşta kalana tazminat ödeyecek

Anayasa Mahkemesi kalabalık koğuşta kalan mahkum için dikkat çeken bir karara imza attı. AYM’nin kararına göre, çok kişilik koğuşlarda her bir hükümlü için en az 4 metrekare zemin alanı olmalı.

ABD Temsilciler Meclisi’nde WhatsApp kullanımı yasaklandı

ABD Temsilciler Meclisi’nde WhatsApp kullanımı yasaklandı

Trump: İran ve İsrail tam ateşkeste anlaştı, 6 saat sonra ateşkes başlayacak

Trump önceki açıklamasında, “Tebrikler dünya, barış zamanı!” demişti

Ezgi Apartmanı’nın 876 yıl hapsi istenen iç mimarı tahliye edildi

6 Şubat depremlerinde Kahramanmaraş’ta yıkılan Ezgi Apartmanı davasının tek tutuklu sanığı İç Mimar Ertan Danacı tahliye edildi

Sivas’ta feci kaza: TIR kadını ezdi!

Sivas’ta tırın çarptığı 71 yaşındaki yaya hayatını kaybetti. O.A. yönetimindeki 58 AGG 867 plakalı tır, Gültepe Mahallesi Toptancılar Caddesi’nde yolun karşısına geçmeye çalışan M.A.A’ya çarptı.

İsrail Batı Şeria’daki çiftçilere bir ayda 415 kez saldırdı

Filistin yönetimine bağlı Medya Ofisi tarafından Tarım Bakanlığı ve Filistin Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Yerlerine Karşı Direniş Komisyonu işbirliğinde ortak bir rapor yayımlandı. Raporda, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerce …