CHP İmralı heyetiyle görüşecek mi? Özel net tarih vermedi

CHP Genel Başkanı Özel: DEM Parti Heyetiyle Görüşme Durumu Değerlendiriliyor

DEM Partili Pervin Buldan, Ahmet Türk ve Sırrı Süreyya Önder, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü. Bu hafta CHP ile de bir görüşme yapması bekleniyor.

Sarıkamış programı için Erzurum’da bulunan CHP Genel Başkanı Özel, DEM Parti heyetiyle görüşme konusunu değerlendirdi. “Bu konuyu arkadaşlarımızla enine boyuna değerlendiriyoruz. MYK toplantısı bitmeden böyle bir şey söyleyemem” dedi.

CHP lideri, “MYK toplantısında durumu değerlendireceğiz. Ama kimse böyle bir mevzuda, ‘Efendim bütün genel başkanlar görüşsün ama bir partinin genel başkanı bir başka şekilde konumlansın’ falan diyemez. Bunlar bu meseleyi siyasi stratejilere dökmek olur” şeklinde konuştu.

Özel ayrıca, DEM Parti heyetinin İmralı’da PKK lideri Öcalan ile görüşmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “Meselenin özü şu: biz Meclis’in dışlanmamasını, şeffaf ve samimi ilerlemesini ve toplumsal mutabakatı öneriyoruz” dedi.

“Toplumsal mutabakatın en önemli köşe taşı şehit aileleri ve gazilerdir. Onları incitecek hiçbir tutumda bulunmayız” diyen Özel, tutumlarını sürdüreceklerini belirtti.

Related Posts

Van’da göçmen kaçakçılığı operasyonları: 5 şüpheli tutuklandı

Van’da düzensiz göçle mücadele kapsamında düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 14 şüpheliden 5’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İzmir’de korkutan yangın! Kara duman gökyüzüne ulaştı

İzmir’in Konak ilçesinde özel bir inşaat firmasına ait depoda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar sonrası ekipler seferber oldu.

Beyin ölümü gerçekleşen Ahmet’in organları umut oldu

Niğde’de önceki hafta geçirdiği trafik kazasının ardından tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen Ahmet Tatar’ın (28) organları, ailesi tarafından bağışlandı. Tatar’dan alınan kalp, karaciğer, böbrekler ve kornealar nakil bekleyen 5 hasta için farklı illere gönderildi.

İngiltere, Orta Doğu’ya daha fazla savaş uçağı gönderecek

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, G7 Zirvesi için Kanada’ya yaptığı yolculuk sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Orta Doğu’daki gelişmelerin çok hızlı yaşandığını kaydeden Starmer, “Jetler de dahil olmak üzere bölgeye varlıklarımızı …

Van’da evde çıkan yangında bir çocuk hayatını kaybetti

Van’da bir evde çıkan yangında 14 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi.

Tahran’da İntikam Çağrısı bulunan dev afişler asıldı

İsrail’in saldırdığı İran Tahran’da caddelere dev İntikam Çağrısı afişleri asıldı.