Çinli telefon üreticileri, Google’sız Android üzerinde çalışıyor olabilir




Çinli Telefon Üreticileri Google’sız Android Üzerinde Çalışabilir

Donald Trump’ın ilk döneminde, Amerikan şirketlerinin Huawei ile iş yapması yasaklandı ve Huawei’nin Google Play Store ve diğer hizmetlere erişimi engellendi. Yeniden başkan seçilen Trump, Çin ile ticaret savaşını yeniden canlandırdı. Bu durumdan etkileneceğini düşünen Çinli akıllı telefon üreticilerinin alternatif bir plan üzerinde çalıştıkları iddia ediliyor.

Google servislerine erişimi kısıtlanan Huawei, HarmonyOS işletim sistemini geliştirerek ekosistemini sürdürmeye devam ediyor. Son bilgilere göre Xiaomi, Oppo, Vivo ve OnePlus gibi şirketler, Huawei ile iş birliği yaparak Google’dan bağımsız bir Android sürümü oluşturmayı planlıyor.

HyperOS 3, bu geçişin temelini oluşturabilir

Bu bağlamda, HyperOS 3’ün bu geçişin öncülüğünü yapacağı söyleniyor. Ancak bu şirketlerin ne kadar iş birliği yapacakları veya Huawei’nin projedeki rolü net değil.

Huawei, geliştirdiği sistemde Android uygulamaları desteğini tamamen kaldırmıştı. Xiaomi ve diğer firmaların da aynı adımı atıp atmama konusunda belirsizlik var. Ayrıca, Huawei’nin geliştirdiği Ark Compiler ve Petal Maps gibi araçları kullanıp kullanmayacakları da net değil.

En son verilere göre, Xiaomi şu anda Çin’in en büyük akıllı telefon üreticisi konumunda. Huawei, Oppo ve Vivo gibi markaları takip ediyor. Bu dört firma, Çin’de satılan telefonların yaklaşık üçte ikisini oluşturdu. Huawei, küresel pazardaki liderliğini kaybetmiş olsa da, Xiaomi, Vivo ve Oppo dünya çapında hala en çok satan markalar arasında. Eğer bu şirketler Google’sız telefonlar üretmeye başlarsa, küresel akıllı telefon pazarını önemli ölçüde etkileyebilir.

Related Posts

Trump TikTok’u pazarladı: Kimliklerini yaklaşık iki hafta içinde açıklayacak

ABD Başkanı Donald Trump, TikTok’u satın alacak zengin bir grup bulunduğunu söyledi. Bu grubun kimliklerini yaklaşık iki hafta içinde açıklayacağını belirtti.

Finans sektöründe yapay zeka dönemi! Uzmanların öngörüsü korkuttu

Teknolojinin hayatımızdaki etkisi yapay zekayla birlikte daha da hissedilir bir hale geldi. Yapay zekanın hızlı işlevsel ve üretken olması bir çok sektörde kolaylık sağlarken iş dünyasında çalışanları da tedirgin etmeye başladı. Yapay zekanın …

Binlerce PlayStation 5 tehlikede: Sıvı metal sorununun önü alınamıyor

Oyun dünyasının devlerinden PlayStation 5’in ilk serilerinde kullanılan sıvı metal soğutma sistemi, konsol sahipleri için giderek büyüyen bir problem haline geliyor. Özellikle konsolların dikey konumda kullanılması, sıvı metalin yerçekimi etkisiyle …

Mattel ve OpenAI arasında işbirliği doğuyor! Bu çocukları olumsuz etkiler mi?

Barbie’nin üreticisi ve OpenAI arasındaki işbirliği, sohbet botu psikozuna ilişkin endişelerin ortasında geldi.

100 milyon yıllık fosil amberde hapsolmuşlar…

Myanmar’da amber içinde keşfedilen sıra dışı bir fosil ateşböceği, ışık yayan böceklerin kökenine dair bilinmeyenleri gün yüzüne çıkardı. Yaklaşık 100 milyon yıllık olduğu belirlenen bu antik ateşböceği, türünün evriminde geçiş aşamasını temsil ediyor.

Yapay zeka sayesinde ölen annesiyle buluştu: İlk sarılma ağlattı

Reddit’in kurucusu Alexis Ohanian, yapay zekâ ile yeniden oluşturulan ve kendisini çocukken ölen annesiyle birlikte gösteren bir videoyu sosyal medyada paylaşarak hem duygusal bir etki yarattı hem de büyük bir etik tartışmanın fitilini ateşledi.