Emekli ve memur eski rakama göre hesap yapmasın: Temmuz ayında yapılacak maaş zammı bu şekilde belirlenecek

Temmuz Ayında Emekliler ve Memurlar İçin Yapılacak Zam Miktarları Belli Oldu

Türkiye’de enflasyonun yükselmesi, milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaşlarının erimesine neden oldu. Yılın ilk dört ayında gerileyen maaşlar, temmuz ayındaki zam konusunu gündeme getirdi.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için, 3 Temmuz’da ilan edilecek olan altı aylık enflasyon farkı emekli maaşlarına doğrudan yansıtılacak. Diğer yandan memurların maaş hesaplamalarında, toplu sözleşme payı ve enflasyon oranları dikkate alınacak.

3 Aylık Zam Farkı Belli Oldu

3 Nisan’da TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerine göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yılın ilk çeyreğinde emekli zammı %10,06 olarak belirlendi. Nisan, Mayıs ve Haziran aylarının enflasyon rakamları da eklenerek toplam zam miktarı hesaplanacak ve emekli maaşlarına yansıtılacak.

Memur Zammı Daha Düşük

Memurlar, maaşlarını toplu sözleşme farkı ve enflasyon rakamlarına göre hesaplamaktadır. Yılın ilk üç ayında SSK ve Bağ-Kur emeklileri için %10,06 olarak kesinleşen enflasyon farkı, memurlar ve memur emeklileri için %9,02 olarak belirlendi.

Ocak ayında, milyonlarca memur ve memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur zammının altında kaldığını belirterek yetkililere seslenmişti. Temmuz ayında da benzer bir tablo öngörülürken, memurların SSK ve Bağ-Kur emeklisine kıyasla %2 daha düşük zam alması bekleniyor.

Related Posts

Buğday için iş birliği ilk sonuçlarını verdi

Ülker ve Sabancı Üniversitesi iş birliğiyle buğdayın tarlada çinko ve selenyum bakımından zenginleştirilmesini sağlayan “Biyofortifikasyon Projesi”nin ilk sonuçlarını verdiği açıklandı.

Dünyanın en pahalı çantası 10 milyon dolara satıldı

Jane Birkin için tasarlanan orijinal siyah deri Birkin çanta, bugün düzenlenen online Sotheby’s müzayedesinde komisyonlar dahil 8,6 milyon euroya (yaklaşık 10 milyon dolar) alıcı bularak bugüne kadar açık artırmada satılan en pahalı çanta unvanıyla …

Rekabet Kurulu’ndan Google’a 355 milyon 143 bin TL ceza

Rekabet Kurulu’ndan Google’a 355 milyon 143 bin TL ceza

Fed yetkilileri ikiye ayrıldı: Trump’ın faiz indirimi hayali başka bahara kaldı

ABD Merkez Bankasının (Fed) son toplantısına ilişkin tutanakları, yetkilileri ikiye ayırdı. Fed yetkililerinin çoğunun bu yıl politika faizinin düşürülmesinin uygun olacağını değerlendirdiğini, bazı yetkililerin ise enflasyon riskleri dolayısıyla faiz indirimi düşünmediğini ortaya koydu.

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

Bir bira grubuna daha zam geldi! Fiyatlar el yakıyor

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından ÖTV artışıyla birlikte alkol ürünlerine yeni zamlar geldi. TBYD Başkanı Erol Dündar, Tuborg grubuna yapılan son zamları duyurdu. 50 cl bir şişe biranın fiyatı 95 TL’ye çıktı.