Fener Rum Patrikhanesi’nden açıklama: Erdoğan’dan, Suriye’deki tüm azınlıkların güvenliğinin sağlanması istendi

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Erdoğan’dan Suriye’deki Azınlıkların Güvenliği İçin Destek İstedi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen Fener Rum Patriği Bartholomeos’un, Suriye’deki tüm azınlıkların güvenliğinin sağlanması konusunda Erdoğan’dan desteğini rica ettiği açıklandı.

Patrikhaneden yapılan açıklamada, Patrik Bartholomeos’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ziyaret ettiği ve görüşmenin yaklaşık yarım saat sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, Patrik Bartholomeos’un, Suriye’deki Hristiyanların durumunu ve Antakya Patrikliği ile olan tarihi bağlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştuğu ve Suriye’deki tüm azınlıkların güvenliğinin sağlanması için destek talep ettiği kaydedildi.

Bartholomeos’un, Heybeliada Ruhban Okulu’nun yeniden açılması konusundaki çalışmalara başlanmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ettiği ve işlemlerin hızlandırılması konusunda yardım talebinde bulunduğu açıklamada belirtildi.

Açıklamada ayrıca, görüşmede 2025’te 1700’üncü yıl dönümü kutlanacak Birinci İznik Konsili’nin gündeme geldiği ve Papa Franciscus’un Türkiye’ye yapacağı ziyaretin detaylarının konuşulduğu bilgisine yer verildi.

Kabulde, Patrik Bartholomeos’a Kadıköy Rum Ortodoks Metropoliti Emmanuel Adamakis ve Rum cemaatinin önde gelen isimlerinden Laki Vingas’ın eşlik ettiği bildirildi. (AA)

Related Posts

Muhsin Yazıcıoğlu davası ertelendi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinin düşmesiyle ilgili başlatılan soruşturmayı FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve örgüt yöneticilerinin talimatıyla yönlendirdikleri öne sürülen 19 kişinin yargılandığı dava, ana soruşturma dosyasının sonucunun beklenmesine karar verilerek 5 Kasım’a ertelendi.

Eminağaoğlu’ndan ‘mutlak butlan’ ve ‘Kılıçdaroğlu’ açıklaması: Karar çıksa da önceki yönetim partinin başına geçemez

Eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, CHP’ye yönelik “kurultay” davasından “mutlak butlan” kararı çıkması halinde sürecin hukuki olarak nasıl ilerleyebileceğini anlattı.

Erdoğan imzaladı, karar Resmi Gazete’de: TBMM tatile girmiyor! 1 ay daha uzatıldı…

Genel Kurul kararıyla Meclis’in çalışma süresi 1 ay uzatıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre milletvekilleri 31 Temmuz’a kadar mesaiye devam edecek.

CHP’li bazı milletvekillerinden Kılıçdaroğlu’na destek paylaşımları

CHP’li bazı milletvekilleri, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek mesajları paylaştı.

Belediye tesisindeki borular yandı makilik alana sıçradı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin tesisindeki pvc boruların bulunduğu alanda çıkan yangın korku ve heyecan yaşanmasına neden oldu. Yangın rüzgarın etkisi ile makilik alana yayıldı.

Trump iddia etti: Gazze Şeridi’nde anlaşma yakın

İran ve İsrail arasındaki savaşta ateşkes haberini tüm dünyaya duyuran ABD Başkanı Donald Trump, NATO Liderler Zirvesi için bulunduğu Lahey’de İsrail’in her gün onlarca Filistinli sivili öldürdüğü Gazze Şeridi’ne dair de önemli açıklamalarda bulundu.