Gebze’de Eczane Bulunan 6 Katlı Bina Çöktü
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde sabah saat 07.00 sıralarında Mevlana Mahallesi Issıkgöl Caddesi’nde altında eczane bulunan 6 katlı bina, henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü. Enkaz altında kaldığı değerlendirilen aynı aileden 3 kişiyi arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
Eczanenin sahibi Uğur Aydın, binayla ilgili gazetecilere bilgi verdi. “Binada 3 aile yaşıyor, 2’si şehir dışındaymış” dedi.

“KOLONLARIN HİÇBİRİNDE SIKINTI YOKTU”
10 senedir binada eczane dükkanı işlettiklerini ifade eden Aydın, “Büyük ihtimalle bina, biz gelmeden 2-3 sene önce yapıldı. Binanın içinde herhangi bir çatlaklık yok. Ben kontrol ettim. Görüntüde sanki kolon devrilmiş gibi duruyor ama kolon değil, sadece alüminyumlar bel vermiş. Işık tuttum içine, kolonun herhangi bir yerinde çatlaklık yok. Arka tarafa girdim, herhangi bir çatlaklık yok. Bodruma girdim, oradaki kolonlara baktım çatlaklık yok. Sadece bir perde beton vardı, bodrum katında. Kolonların hiçbirinde sıkıntı yoktu.” diye konuştu.