Giden Gelmez Dağları’nın Acı Hikayesi

Giden Gelmez Dağları: Doğanın Uyumu ve Güzelliği

Antalya ve Konya arasında uzanan Orta Torosları içinde yer alan Giden Gelmez Dağları, doğal güzellikleriyle ve heybetli kayalıklarıyla dikkat çekiyor.

Süleymaniye, Ceceler ve Değirmenlik kırsal mahallelerine hakim olan Giden Gelmez Dağları, 2 bin metreyi aşan yüksekliğiyle muhteşem bir manzara sunuyor.

Antalya ile Konya’yı birbirine bağlayan Alacabel Geçidi’ni saran Giden Gelmez Dağları, 1825 rakımıyla dağcıların ilgisini çekiyor.

Birçok uçurum, obruk ve mağaraya ev sahipliği yapan bu dağlar, doğanın bir sanat eseri gibi sunuluyor.

Zorlu doğa koşullarına rağmen yaban hayvanlarının barınma alanı olan Giden Gelmez Dağları, endemik bitki türlerine de ev sahipliği yapıyor.

Kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu kış aylarında, dağcıların zorlu tırmanışlara cesaret ettiği biliniyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından koruma altına alınan Giden Gelmez Dağları, fotoğraf tutkunlarının ve doğa severlerin ilgi odağı haline gelmiştir.

Hikayeye göre, 1941 yılında yaşanan acı olayla anılan dağlar, unutulmaz bir trajediye sahip İsmail Özen’in dedesi tarafından keşfedilmiştir.

Giden Gelmez Dağları’nın efsanesi, zorlu doğa koşullarında hayatta kalma mücadelesini anlatıyor ve doğaseverlerin ilgisini çekiyor.

Giden Gelmez Dağları’nın etkileyici atmosferi ve doğal yapısı, her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlamaya devam ediyor.

Giden Gelmez Dağları, doğa tutkunlarını ve macera arayışındaki gezginleri kendine çekiyor. Özgün güzellikleriyle hafızalara kazınan bu dağlar, unutulmaz bir deneyim sunuyor.

Related Posts

Edirne kara yolunu alevler kapattı!

Edirne’nin Havsa ilçesi yakınlarında buğday ve ayçiçeği tarlalarının bulunduğu alanda çıkan anız yangını rüzgarın etkisiyle büyüdü. Yoğun duman nedeniyle kara yolu çift yönlü trafiğe kapatıldı.

Suriye’de tehlikeli tırmanış | Dürzi-Arap Bedevi çatışması sürüyor; ölenler araç kasalarında toplu taşınıyor, işkence görüntüleri geliyor

Suriye’de tehlikeli tırmanış | Dürzi-Arap Bedevi çatışması sürüyor; ölenler araç kasalarında toplu taşınıyor, işkence görüntüleri geliyor

Piknik tüpünün içine eroin saklamış!

Batman’da piknik tüpüne gizlenmiş 2 kilo 900 gram eroin ele geçirildi. Gözaltına alınan kamyon şoförü emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile telefonda görüştü. Görüşmede, Türkiye ile Irak ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı

Avukatı Mehmet Pehlivan’ın tutukluluğuna itiraz reddedildi; İmamoğlu’ndan tepki geldi: Delil yok, suç yok!

Avukatı Mehmet Pehlivan’ın tutukluluğuna itiraz reddedildi; İmamoğlu’ndan tepki geldi: Delil yok, suç yok!

TİHEK Başkanı Fahrettin Altun, görevi Muharrem Kılıç’tan devraldı

TİHEK Başkanı Fahrettin Altun, görevi Muharrem Kılıç’tan devraldı