Hamas’ın elindeki Taylandlılar… Erdoğan devreye girdi: Kim bunlar

İsrail ve Hamas Arasında Esir Takası Konusunda Anlaşma Sağlandı

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden ve yaklaşık 50 bin kişinin hayatını kaybettiği, 100 binden fazla kişinin yaralandığı Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını durdurma konusundaki çabaları sonuç verdi. 13 Ocak 2025’te Hamas ile İsrail arasında esir ve tutuklu takası konusunda anlaşma sağlandı.

MİT, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Filistin meselesine verdiği önem doğrultusunda hareket ederek, Dışişleri Bakanlığı ile birlikte tüm ilgili taraflarla temaslarını sürdürdü ve ateşkes sağlanması için çaba harcadı.

MİT, kolaylaştırıcı ve uzlaştırıcı bir rol üstlenerek etkin bir istihbarat diplomasisi yürüttü. Yaralı ve hasta siviller ile Gazze’de bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tahliyesine yardımcı olan MİT, aynı zamanda yabancı ülkelerden gelen yardım talepleri çerçevesinde rehin alınan yabancı uyruklu kişilerin serbest bırakılmasına yardımcı oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla, Taylandlı rehinelerin serbest bırakılması için uzun süredir koordinasyon halinde olan MİT, Hamas ile temaslarını sürdürerek 5 Taylandlı rehinenin serbest bırakılmasını sağladı.

İsrail’deki Taylandlı Nüfusu

Rehineler arasında bulunan Tayland vatandaşlarının neden hedef alındığı merak konusu. İsrail ile Tayland arasında uzun süredir devam eden diplomatik ilişkiler bulunmakta olup, tarım ve benzeri alanlarda çalışan eğitimsiz işçi gücünden oluşan bir Taylandlı nüfusu mevcuttur.

Son verilere göre, 2023 yılında İsrail’de yaşayan Taylandlıların sayısı 29 bin olarak kaydedildi. Son olarak serbest bırakılan 5 kişinin de tarım işçisi oldukları belirtildi.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile telefonda görüştü. Görüşmede, Türkiye ile Irak ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı

Avukatı Mehmet Pehlivan’ın tutukluluğuna itiraz reddedildi; İmamoğlu’ndan tepki geldi: Delil yok, suç yok!

Avukatı Mehmet Pehlivan’ın tutukluluğuna itiraz reddedildi; İmamoğlu’ndan tepki geldi: Delil yok, suç yok!

TİHEK Başkanı Fahrettin Altun, görevi Muharrem Kılıç’tan devraldı

TİHEK Başkanı Fahrettin Altun, görevi Muharrem Kılıç’tan devraldı

Bursa’da firarinin kaçması için polisleri ezdiler

Bursa’nın Yıldırım ilçesi Esenevler Mahallesi’nde, hakkında 14 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlünün yakalanması için İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi. Operasyon sırasında firari hükümlü yakalanırken, yakınları polis ekiplerini araçla ezdi.

Kaza sonrası ortalık savaş alanına döndü! Çok sayıda yaralı ve gözaltı var

Gaziantep’te, 3 otomobilin karıştığı zincirleme kaza sonrası kavga çıktı. Sopa, yumruk ve kaldırım taşlarıyla birbirine saldıran ve bölgeye gelen polis ekiplerinin havaya uyarı ateşi açarak sonlandırdığı kavgada 6 kişi yaralandı, 12 kişi gözaltına alındı.

Turhan Çömez, Murat Çalık’ın sağlık raporuna ulaştı, isyan etti: ‘Cezaevinde tutarsanız oradan sağ çıkma ihtimali hemen hemen yok’

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, cezaevinde tutulan ve ciddi sağlık sorunları yaşayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın sağlık raporuna ulaştı. Raporun ayrıntılarını açıklayan Çömez, “Murat Başkanın hukuki tarafını hiç tartışmıyorum, onunla ilgili gereken şeyler söylendi ama tıbbi olarak böyle bir hastanın cezaevi koşullarında tutulması insan hakları ihlalidir ve onun hayatını taammüden riske etmektir. Eğer bu hastayı, Murat Başkanı cezaevinde tutarsanız oradan sağ çıkma ihtimali hemen hemen yok” dedi.