“İtalya 5 bin Türk’ün vize randevusunu iptal etti” iddialarına DMM’den açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı: İddialar Manipülasyon!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medya hesabından bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan “Erdoğan vize kolaylığı istedi, İtalya 5 bin Türk’ün vize randevusunu iptal etti” iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

Manipülasyon olduğu belirtilen bu iddialara açıklık getiren merkez, vize iptalinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretiyle bir ilgisi olmadığını vurgulayarak, “İtalya’nın İstanbul Başkonsolosluğu, vize randevu sisteminde teknik bir arıza meydana geldiğini, bu nedenle yetkili kurumun bazı randevuları tedbir amaçlı iptal ettiğini duyurdu.” şeklinde açıklamada bulundu.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin açıklamasında, asılsız iddialara itibar edilmemesi ve dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.

Related Posts

Son Dakika… ‘İyice zıvanadan çıktılar’ diyerek duyurdu: CHP’nin otobüs şoförüne tutuklama talebi!

Son dakika haberi… CHP milletvekili Burhanettin Bulut, partisinin otobüs şoförüne tutuklama talebi geldiğini duyurdu. Bulut “Suçu, 23 Nisan’da milletvekillerimizi 1. Meclise götürmesi. Biraz insaf, biraz akıl, biraz vicdan” dedi. Bulut ikinci bir paylaşım yaparak ‘ev hapsi’ kararı verildiğini belirtti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Ekrem Bey seçimi yüzde 70’le alır

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bir önceki seçimde nasıl bazı cumhurbaşkanı adayları hapisteydi ama aday gösterilebildiler. Aday gösteririz. Ekrem Bey herhalde en az hareket eden bir cumhurbaşkanı adayı olarak tarihin en yüksek oyunu alır, yüzde 70’le biz o seçimi alırız” dedi.

Keçeli: İsrail Suriye’deki hava saldırılarını sona erdirmeli

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, İsrail’in Suriye’deki hava saldırılarını sona erdirmesi gerektiğini belirtti.

‘Rezidanstaki lüks araçlar’ iddiasından ne çıktı? ‘Yarısı Cumhur İttifakı bünyesindeki bir vekilin’

El konulduğu öne sürülen ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla ilişkilendirilen lüks araçların çoğunun MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal ve eşi Ece Uysal adına kayıtlı olduğu ortaya çıktı.

Tarlada 8 metre genişliğinde obruk oluştu

Sivas’ın Yıldızeli ilçesine bağlı Dereköy köyünde bir tarlada 7 metre çapında 8 metre derinliğinde obruk oluştu.

Avrupa’da yoksulluk artıyor: En kötü durumda olan ülkeler hangileri?

Avrupa Birliği’nde geçen yıl, nüfusun yüzde 21’i yoksulluk ya da sosyal dışlanma riskiyle karşılaştı. Peki yoksulluk sınırında yaşayanların oranı hangi ülkelerde en fazla?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir