Malatya Valiliği o iddiaları yalanladı: “Barınma mağduriyeti yok”

Malatya Valiliği, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ziyareti Sırasındaki Algıyı Yalanladı

Malatya Valiliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya ziyareti sırasında ortaya atılan bir iddiayla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Valilik, sosyal medya üzerinden yayılan ‘Evim yok, çadırda kalıyorum’ sözlerine ilişkin detaylı bir inceleme yaptı.

Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, söz konusu vatandaşın aslında çadırda yaşamadığı ve evine sahip olduğu tespit edildi. 6 Şubat depreminin ardından Bindal Mahallesi’nde prefabrik bir evde eşi ve çocuklarıyla yaşayan A.K.’nin herhangi bir mağduriyet yaşamadığı ve eşinin ticari taksi şoförlüğü yaparak geçimini sağladığı belirtildi.

Ayrıca, valilik yanlış bilgilendirme konusunda uyarıda bulunarak, vatandaşların doğru bilgilere ve resmi açıklamalara güvenmeleri gerektiğini vurguladı. Sosyal medyada yayılan yanıltıcı bilgilerin gereksiz endişelere yol açabileceğini ve kamuoyunun dikkatli olması gerektiğini belirtildi.

Malatya Valiliği Resmi Açıklamasına Ulaşmak İçin Tıklayın

Related Posts

Boykot dalgası büyüyor! Hindistan’da Türk markalarına yasak…

Hindistan’da Türkiye karşıtı hareket endişe yaratan boyutlara gelmeye başladı. Dünyanın en zengin 16’ncı insanı olan Hint iş insanı Mukesh Ambani’nin sahibi olduğu platformlar boykot kararı aldı. Hindistan’daki küçük marketler ve başlıca internet …

İBB’ye 3. dalga operasyonu… CHP’li Murat Emir’den sert tepki: ‘Bunlar yargı eliyle belediyeleri kendilerine göre dizayn etme çabası’

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bu sabah gerçekleştirilen 3’üncü dalga operasyonuna ilişkin, “Bunlar tabii yargı eliyle, soruşturmalarla, savcılıklarla belediyeleri kendilerine göre dizayn etme çabası, belediye başkanlarını, belediye personelini çalıştırmama çabası. Çünkü soruşturmalarla, gözaltılarla, tutukluluklarla aslında tam bir hukuksuz süreç yürütülüyor” dedi.

Bahçeli’den Galatasaray’a ‘şampiyonluk’ tebriği

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Süper Lig’de 25. kez şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray için kutlama mesajı yayımladı.

Netanyahu’dan Avrupalı liderlere çağrı: Trump’ın vizyonunu kabul edin

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi’ne yönelik askeri operasyonların durdurulması yönündeki uluslararası çağrılara yanıt verdi. Netanyahu yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze politikasında ABD eski Başkanı Donald Trump’ın bölge vizyonuna bağlı kalmaya devam ettiğini öne sürdü.

CHP’li İlgezdi’den kadın sığınmaevleri raporu: ‘4 yılda sadece 5 sığınmaevi açıldı’

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, kadın sığınmaevlerinin yetersizliğine dikkat çekerek “2010 yılında 61 olan sığınmaevi sayısı, 2024 yılına kadar yalnızca 150’ye yükselmiştir. 2020–2024 döneminde yalnızca 5 yeni sığınmaevi açılmıştır” dedi.

Gitaristi Erdoğan’ı eleştirmişti… AKP’li belediye konseri iptal etti!

Rize Belediyesi’nin düzenlediği Gençlik Şöleni etkinlikleri kapsamında daha önce sahne alacağı duyurulan Grup Madrigal konseri, gitarist Ceyhun Kaan Karakaş’ın Erdoğan ile ilgili yaptığı paylaşımların ortaya çıkması üzerine iptal edildi. Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu ise konseri Fındıklı’da gerçekleştirmek için Madrigal grubuna çağrı yaptı.