Mübadiller Anıtkabir’de 102. Yıl Dönümünü Kutladı

Samsun Balkan Türkleri Anıtkabir’i Ziyaret Etti

Samsun Balkan Türkleri Kültür Haberleşme ve Dayanışma Derneği üyeleri, Türkiye Yunanistan Nüfus Mübadelesi’nin 102. yıl dönümü vesilesiyle Anıtkabir’i ziyaret etti.

Dernek Başkanı Adem Tuğral, Samsun’dan Ankara’ya giden mübadiller ile Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakarak Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Tuğral, Anıtkabir Özel Defteri’ne şu satırları yazdı:

“Türkiye’mize gelişimizin yıl dönümünde huzurunda bulunabilmenin büyük onur ve gururu içerisindeyiz. 102 yıl önce, yurt bildiğimiz topraklardan kalkıp oldukça çetin şartlar sonucunda döndüğümüz ana yurdumuzda, kurduğun Cumhuriyet’in yılmaz birer savunucusu olarak bugünlere gelen mübadiller, bundan sonra da açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürümeye devam edecektir.”

Mübadil aileleri toplu bir fotoğraf da çektirdi.

Related Posts

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin Suriye’ye yaptırımlarını sonlandıran başkanlık kararnamesini imzaladı

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin Suriye’ye yaptırımlarını sonlandıran başkanlık kararnamesini imzaladı

Milli Savunma Bakanı Güler, Senegal Silahlı Kuvvetler Komutanı ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Senegal Silahlı Kuvvetler Komutanı General Birame Diop ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, iki ülke arasında savunma ve güvenlik alanlarındaki ilişkiler ile savunma sanayi iş birliği konuları ele alındı.

Mahkemeden dikkat çeken Saraçhane kararı: Polisler için suç duyurusunda bulunulacak!

İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesi, CHP PM üyesi Berkay Gezgin’in de aralarında bulunduğu 139 sanıklı Saraçhane eylemleri davasında, polislerin ve diğer kamu görevlilerinin hukuka aykırı eylemleri için suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

Son dakika… Kılıçdaroğlu ‘kurultay davası’ sonrası sessizliğini bozdu: ‘Fonlarla beslenen gazeteciler, troller, gözü dönmüş siyasetçiler…’

Son dakika haberi… Özgür Özel’in Genel Başkan seçildiği Kasım 2023’te gerçekleştirilen 38. Olağan CHP Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan ve “mutlak butlan” tartışmalarını doğuran dava 8 Eylül’e ertelendi. Eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ertelenen dava sonrası sessizliğini sosyal medyadan bozdu.

Özgür Özel: Bugünkü duruşma bir siyasi operasyon

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugünkü kurultay davası sonrası dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Adıyaman’da eşi tarafından tüfekle vurulan 69 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

Adıyaman’ın Gerger ilçesinde eşi tarafından tüfekle vurulan kadın yaşamını yitirdi.