Netanyahu: Trump ile Orta Doğu haritasını yeniden çizeceğiz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump ile yakın bir şekilde çalışarak Orta Doğu haritasını yeniden çizeceklerine inandığını söyledi. Netanyahu, ABD Başkanı Trump ile görüşmek için Washington’a yapacağı ziyaret öncesi havaalanında açıklamalarda bulundu.

AA’nın aktardığına göre, Hamas ve Hizbullah’a karşı saldırılarıyla Orta Doğu’nun çehresini değiştirdiğini öne süren Netanyahu, bu kararlarla haritayı yeniden çizdiklerini savundu. Netanyahu, şu ifadeleri kullandı:

“Savaşta aldığımız kararlar Orta Doğu’nun çehresini çoktan değiştirdi. Kararlarımız ve askerlerimizin cesareti, haritayı baştan çizdi. Ancak Başkan Trump ile yakın çalışarak haritayı daha da iyi bir şekilde yeniden çizebileceğimize inanıyorum.”

Washington’da ABD Başkanı ile önemli bir görüşme yapacağını dile getiren Netanyahu, Trump’ın ilk döneminde “öncülük ettiği” “Abraham Anlaşmaları”nı hatırlatarak, “İsrail ve Orta Doğu için önemli sonuçlar doğurmuştur” dedi.

WITKOFF İLE DE GÖRÜŞECEK

İsrail Başbakanı Netanyahu, Trump ile görüşmek üzere bugün ABD’ye hareket ediyor. İsrail Başbakanlık Ofisi, Netanyahu’nun Gazze’de ateşkes ve esir takası anlaşmasının ikinci aşama müzakereleri kapsamında Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ile de görüşeceğini açıklamıştı.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

ABD savaş uçakları Afrikalı göçmenleri vurdu! 35 kişi öldü

Yemen’de Afrikalı göçmenlerin kaldığı bir sığınma merkezine isabet eden Amerikan füzesi, 35 kişinin ölümüne yol açtı.

Hindistan-Pakistan hattında gerilim tırmanıyor: Üst üste dördüncü çatışma

Cammu Keşmir’de 26 kişinin öldüğü saldırının ardından bölgedeki gerilim 4. gününde de devam etti. Hindistan, sınırın Pakistan tarafından ateş açıldığını ileri sürdü.

Tokat’ta aşırı yağış sele neden oldu

Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan sağanak, sele neden oldu.

Antalyalılar Konyaaltı Sahili’ne akın etti

Nisan ayının son haftasında havaların iyice ısındı. Antalyalılar ve yabancı turistler Konyaaltı Sahili’ni akın etti.

Yayla yollarında karla mücadele sürüyor

Giresun’da yayla yollarında karla mücadele çalışmaları sürüyor. Ekipler, yaylalara çıkmaya hazırlanan vatandaşlar için yolları açma çalışmalarını hızlandırdı.

İmamoğlu’ndan operasyon tepkisi: ‘Yatırımcı arkasına bakmadan kaçıyor’

Silivri’de tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İBB soruşturmasındaki ikinci dalga gözaltılara tepki gösterdi. İmamoğlu, “Bütün yol arkadaşlarımın, aileleri, çocukları önce Allah’a sonra İstanbullulara emanettir” dedi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir