Putin’den Trump açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD Başkanı Trump’ı Tebrik Etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD’nin 47. Başkanı seçilen Donald Trump’ı yeni görevi nedeniyle tebrik ederek, “ABD’nin yeni yönetimiyle Ukrayna meselesi konusunda diyaloğa açığız.” dedi.

Kremlin Sarayı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Putin, Rusya Güvenlik Konseyi üyeleriyle bir araya geldi ve Orta Doğu ile Ukrayna’daki durum ile Rusya-ABD ilişkilerini ele aldı.

Putin, toplantıda Trump’ın Rusya ile temas kurma isteğine değinerek, “Üçüncü dünya savaşının önlenmesi gerektiği yönündeki açıklamalarını memnuniyetle karşılıyoruz. ABD’de seçilen Başkanın göreve başlamasını kutluyoruz.” şeklinde konuştu.

Rusya Devlet Başkanı, ABD ile her zaman diyaloğa açık olduklarını belirtirken, “Ancak diyaloğun eşitlik ve karşılıklı saygı temelinde olması gerektiğini vurguluyoruz.” dedi.

Putin, “ABD’nin yeni yönetimiyle Ukrayna sorununu görüşmeye hazırız. Temel nokta, krizin kök nedenlerinin ortadan kaldırılmasıdır. Kısa vadeli ateşkes yerine çatışmaların sona erdirilmesi ve bölgede yaşayan herkesin meşru çıkarlarına saygı gösterilmesi için uzun vadeli bir barış süreci başlatılması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın ve Rus halkının çıkarlarını koruyacaklarını söyleyen Putin, stratejik istikrar ve güvenliğin güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Related Posts

Van’da göçmen kaçakçılığı operasyonları: 5 şüpheli tutuklandı

Van’da düzensiz göçle mücadele kapsamında düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 14 şüpheliden 5’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İzmir’de korkutan yangın! Kara duman gökyüzüne ulaştı

İzmir’in Konak ilçesinde özel bir inşaat firmasına ait depoda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar sonrası ekipler seferber oldu.

Beyin ölümü gerçekleşen Ahmet’in organları umut oldu

Niğde’de önceki hafta geçirdiği trafik kazasının ardından tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen Ahmet Tatar’ın (28) organları, ailesi tarafından bağışlandı. Tatar’dan alınan kalp, karaciğer, böbrekler ve kornealar nakil bekleyen 5 hasta için farklı illere gönderildi.

İngiltere, Orta Doğu’ya daha fazla savaş uçağı gönderecek

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, G7 Zirvesi için Kanada’ya yaptığı yolculuk sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Orta Doğu’daki gelişmelerin çok hızlı yaşandığını kaydeden Starmer, “Jetler de dahil olmak üzere bölgeye varlıklarımızı …

Van’da evde çıkan yangında bir çocuk hayatını kaybetti

Van’da bir evde çıkan yangında 14 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi.

Tahran’da İntikam Çağrısı bulunan dev afişler asıldı

İsrail’in saldırdığı İran Tahran’da caddelere dev İntikam Çağrısı afişleri asıldı.