Rusya’dan dünyayı sarsan iddia: Kiev tazminat ödememek için ölü askerlerini geri almıyor

Rusya Güvenlik Konseyi Üyesi Medvedev: Kiev Ölen Askerlerin Cesetlerini Geri Almaktan Kaçınıyor

Rusya Güvenlik Konseyi’nin önemli isimlerinden biri olan Medvedev, Kiev yönetiminin hem gerçek kayıp sayısını gizleme hem de ölen askerlerin dul eşlerine tazminat ödemekten kaçınma amacıyla 6 bin askerinin cenazesini almaktan kaçındığını iddia etti.

Medvedev, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Kiev’deki “alçaklar”ın ölen askerlerinin cesetlerini geri almak istemediklerini belirterek, “Bunun iki nedeni var: 6 bin kişi olduklarını kabul etmek korkutucu ve dul eşlerine ödeme yapmak istemiyorlar.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Mutabakatına Aykırı Karar

Daha önce benzer bir durumun gündeme geldiği hatırlatılan haberde, Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakerelerde Rus heyetine başkanlık eden Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinskiy, Kiev’in askeri cenazelerin kabulünü ve esir takasını süresiz olarak ertelediğini açıklamış ve bu kararın müzakerelerde varılan mutabakata aykırı olduğunu belirtmişti.

Related Posts

ABD, bir kez daha UNESCO’dan çekiliyor

ABD Başkanı Trump’ın ülkesini UNESCO’dan çekme kararı Aralık 2026’nın sonunda yürürlüğe girecek.

Şakir Paşa laneti… Dizi bitti, maliyetini Odatv öğrendi

“Şakir Paşa Ailesi: Mucizeler ve Skandallar” dizisinin ikinci sezonu iptal edildi. Odatv, dizinin maliyetini ve Türk dizi sektörünü bekleyen tehlikeyi öğrendi.

Fenomen Mert Öztürk Dominik’te kaza geçirdi

Merak uyandıran, ulaşılması imkansız görünen coğrafyalara gidip çetelerin kol gezdiği, polislerin bile girmeye cesaret edemediği sokakları çekip yayınlayan Mert Öztürk Dominik çekimlerinde kaza geçirdi.

Dünya Gıda Programı: Gazze nüfusunun üçte biri birkaç gündür yemek yemiyor

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP), Gazze’de açlık krizinin “yeni ve şaşırtıcı” boyutlara ulaştığı konusunda uyarıda bulundu.

Diyarbakır Stadyumu Zemin Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor

Vali Zorluoğlu, Diyarbakır Stadyumu’ndaki zemin yenileme çalışmalarını yerinde inceledi.

Eskişehir’de Orman Yangını

Seyitgazi’de çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.