Son Dakika | ABD’den Çin’e yüzde 84 yanıtı!

ABD ve Çin Arasındaki Ticaret Savaşı Tırmanıyor

ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşında son gelişmeler yaşanıyor. ABD, Çin’in yüzde 84 ek gümrük vergisi uygulama kararına yanıt verdi.

ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, Çin’in tarifelere ilişkin yaptığı açıklamayı eleştirirken, “Çin’in müzakere masasına oturmaması ve tek taraflı kararlar alması talihsiz. Çin, tarifeleri artırabilir ama bu durumda kaybeden onlar olacak. Gelmeli ve müzakere etmeli.” dedi.

Bessent ayrıca Vietnam’ın tarifeler konusunda görüşme talep ettiğini, Japonya, Hindistan ve Güney Kore’nin de benzer şekilde görüşmek istediğini belirtti.

Dünya, ABD ve Çin arasındaki gergin ticaret ilişkisini yakından takip ediyor. Trump yönetiminin tarife kararları küresel piyasaları alt üst ederken, her iki ülkenin karşılıklı adımları tansiyonu yükseltiyor.

ABD Başkanı Trump’ın 2 Nisan’da açıkladığı tarifelere Çin’in misillemeyle karşılık vermesi ticaret savaşını daha da tırmandırdı. ABD’li şirketlere soruşturma açan Çin, ABD mallarına yüzde 34 ek vergi uygulayacağını duyurdu.

Bu ek verginin 10 Nisan Perşembe günü yürürlüğe girmesi beklenirken, Trump yönetimi ise Çin’e ekstra yüzde 50 vergi tehdidinde bulundu. İki ülke arasındaki gerilim artarken, ticaret savaşının ittifakları zayıflatabileceği endişeleri yükseliyor.

Çin’in ticaret savaşında geri adım atmayacağını açıklamasıyla birlikte, Washington’ın Çin’e karşı izlediği politikaların küresel dengeleri nasıl etkileyebileceği merak konusu.

GÜMRÜK VERGİLERİNİ DÜŞÜRMEYİ TEKLİF EDEN ÜLKELER

Trump, hükümetinin ticaret ortaklarıyla özel anlaşmalar üzerinde çalıştığını ve Japonya, Güney Kore gibi ülkelerle öncelikli olarak anlaşma yapacaklarını belirtti. ABD Ticaret Temsilcisi Jamieson Greer, Arjantin, Vietnam ve İsrail’in gümrük vergilerini düşürmeyi teklif eden ülkeler arasında olduğunu açıkladı.

Trump, bir yemekte Cumhuriyetçilerle bir araya geldiğinde ülkelerin anlaşma yapmaya hazır olduğunu ifade ederek, “Ülkeler bizi arıyor, anlaşma yapmak için can atıyorlar” dedi.

ENFLASYON ARTIŞI UYARISI

Trump’ın yerli üretimi teşvik etme politikalarının enflasyonu artırabileceği uyarıları yapılırken, birçok iş dünyası uzmanı ve ekonomist bu politikaların hızla sonuç vereceğinden şüphe ediyor.

“GÜMRÜKLERDEN GÜNDE 2 MİLYAR DOLAR KAZANCI” AÇIKLAMASI

Trump, ABD’nin gümrük vergilerinden günlük 2 milyar dolar kazandığını açıkladı ve tarifeleri savunarak, “Çelik fabrikalarının ABD’de açıldığını” belirtti.

Çin ise Merkez Bankası’na dolar satma tavsiyesi vererek ardından yüzde 84 ek vergi kararı aldı. ABD’nin Çin’e vereceği yanıt ise merakla bekleniyor.

Related Posts

Emeklinin cebindeki 3 maaş buhar oldu: Gram gram yoksullaşıyoruz!

TÜİK’in açıkladığı yüzde 35,05 yıllık enflasyon verilerinin ardından emekli maaşlarına zam yapıldı. En düşük emekli maaşı 16 bin 880 TL’ye yükselirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “TL’ye güven yükseliyor” açıklamalarına rağmen alım gücündeki düşüş dikkat çekti.

Mehmet Şimşek TÜİK’in enflasyonunu değerlendirdi: Vatandaşlarımız müsterih olsun

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜİK’in açıkladığı haziran enflasyonunu değerlendirdi. Şimşek, “Vatandaşlarımız müsterih olsun, gıda ve dayanıklı tüketimden eğitime, ulaştırmadan birçok sektöre kadar enflasyonda belirgin yavaşlama başladı, bu eğilim sürecek” ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanı Bolat rakamlarla açıkladı: 267 milyar dolarla ihracatta tarihi rekor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Haziran ayı dış ticaret rakamlarını açıkladı. Bakan Bolat, “Haziran ayı itibariyle yıllık ihracatımızı yüzde 3,2 artırarak 267 milyar dolarla Cumhuriyet tarihi rekoru kırdık” dedi.

17 bin liradan 100 bin liraya fırladı: Ferman gibi astılar

Vatandaşlar, konutlar ve araziler için rayiç bedelin binde 1’i, işyerleri için binde 2’si, arsalar için binde 3’ü oranın belirlenen tutarlarla emlak vergisi ödemelerini yapıyor. Muhtarlıklardan ilan edilen rayiç bedellere göre vatandaşlar güncel …

Fed Başkanı Powell’den faiz açıklaması

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, faizleri yeniden düşürmeye başlamadan önce daha fazla veri elde etmek ve tarifelerin etkilerini görmek istediklerini söyledi.

Borsada yılın ilk yarısında spor kulüplerinden sadece o kazandırdı!

Spor şirketlerinin mali durumu ile yeşil sahalardaki performanslarının genel olarak taraftarlarını memnun etmemesi hisseleri üzerinde yönlendirici oldu. Yaşanan finansal problemler ve kötü gelen bilançolar kulüplerin hisse senedi fiyatları üzerinde …