Tarım Sektöründe Sürdürülebilirlik İçin İş Birliği Vurgulandı

Tarım Sektöründe Güvenli Gıda Erişimi ve Önemli Fırsatlar

Tarım sektörü, güvenli gıda erişimi ile ilgili mevcut sorunları ve gelecekteki fırsatları değerlendirmek amacıyla düzenlenen FrontAG Nexus Projesi odak grup toplantılarında ele alındı.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantılarda, proje danışmanı Doç. Dr. Çağdaş Gönen moderatörlük yaptı. Toplantılara Bodrum İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden kurum temsilcileri ile Bodrum Kent Konseyi, Bodrum Ziraat Odası ve Bodrum TMMOB’dan sivil toplum temsilcileri katıldı.

Katılımcılar, su kaynaklarının etkin kullanımının ve topraksız tarım uygulamalarının gelecekteki gıda üretiminde kritik bir rol oynayabileceğini vurguladı. Su ve toprak kaynaklarının tükenme riski karşısında bu sistemlerin önemli bir çözüm olabileceğine dikkat çekildi. Ayrıca, su kaynaklarının korunması ve bilinçli kullanımı için altyapı çalışmalarının yapılması, genç girişimciler için ekonomik teşviklerin ve eğitim programlarının oluşturulması, yeni teknolojilerin tanıtılması ve yaygınlaştırılması, çiftçilere yönelik kapsamlı eğitimlerle doğru tarım ve su kullanım yöntemlerinin öğretilmesi gibi öneriler sunuldu. Ayrıca küçük çiftçilere yönelik destek politikalarının güçlendirilmesi gerektiği belirtildi.

Toplantılarda, Avrupa Birliği tarafından desteklenen FrontAG Nexus Projesi ile ilgili detaylı bilgi verildi. Projenin su, enerji, gıda ve ekosistem (WEFE) ilişkilerini kapsayan bir yaklaşımla sürdürülebilir tarım uygulamalarının teşvik edilmesini hedeflediği vurgulandı. Ayrıca, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen sera kurulumu ve topraksız tarım teknolojilerinin su ve toprak kaynaklarının daha verimli kullanımı açısından önemli bir çözüm sunduğuna dikkat çekildi.

Toplantıların sonucunda, tarım sektöründe sürdürülebilirliğin sağlanması için yerel yönetimler, resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğinin önemine vurgu yapıldı. – MUĞLA

Related Posts

Buğday için iş birliği ilk sonuçlarını verdi

Ülker ve Sabancı Üniversitesi iş birliğiyle buğdayın tarlada çinko ve selenyum bakımından zenginleştirilmesini sağlayan “Biyofortifikasyon Projesi”nin ilk sonuçlarını verdiği açıklandı.

Dünyanın en pahalı çantası 10 milyon dolara satıldı

Jane Birkin için tasarlanan orijinal siyah deri Birkin çanta, bugün düzenlenen online Sotheby’s müzayedesinde komisyonlar dahil 8,6 milyon euroya (yaklaşık 10 milyon dolar) alıcı bularak bugüne kadar açık artırmada satılan en pahalı çanta unvanıyla …

Rekabet Kurulu’ndan Google’a 355 milyon 143 bin TL ceza

Rekabet Kurulu’ndan Google’a 355 milyon 143 bin TL ceza

Fed yetkilileri ikiye ayrıldı: Trump’ın faiz indirimi hayali başka bahara kaldı

ABD Merkez Bankasının (Fed) son toplantısına ilişkin tutanakları, yetkilileri ikiye ayırdı. Fed yetkililerinin çoğunun bu yıl politika faizinin düşürülmesinin uygun olacağını değerlendirdiğini, bazı yetkililerin ise enflasyon riskleri dolayısıyla faiz indirimi düşünmediğini ortaya koydu.

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

Bir bira grubuna daha zam geldi! Fiyatlar el yakıyor

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından ÖTV artışıyla birlikte alkol ürünlerine yeni zamlar geldi. TBYD Başkanı Erol Dündar, Tuborg grubuna yapılan son zamları duyurdu. 50 cl bir şişe biranın fiyatı 95 TL’ye çıktı.