Termometreler eksi 20,6’yı gördü: Dilimli Baraj Gölü dondu!

Yüksekova ve çevresinde hafta içi etkili olan kar yağışı sonrası pazar günü de en düşük hava sıcaklığı eksi 20,6 derece olarak ölçüldü.

Bölgede kar yağışı sonrası etkili olan dondurucu soğuklar hayatı olumsuz etkilerken, Yüksekova-Esendere karayolu üzerinde ve ilçeye 5 kilometre uzaklıkta bulunan Dilimli Baraj Gölü‘nün de donmasına neden oldu. 64 milyon metreküp su kapasiteli barajı gölünün yüzeyi yaklaşık 10 santimetre kalınlığında buzla kaplandı.

Yüksekova’da yaşayan Kıyas Sırrı, “Bu yıl çok kar yağmadı ama soğuk bir kış mevsimi yaşıyoruz. Geceleri hava sıcaklığı sıfırın altında 20 dereceye kadar düşüyor. Baraj gölünün yüzeyi buzla kaplanıp güzel bir manzara ortaya çıkınca bölgeye gelerek fotoğraf çekmek istedim” dedi.

Related Posts

ABD savaş uçakları Afrikalı göçmenleri vurdu! 35 kişi öldü

Yemen’de Afrikalı göçmenlerin kaldığı bir sığınma merkezine isabet eden Amerikan füzesi, 35 kişinin ölümüne yol açtı.

Hindistan-Pakistan hattında gerilim tırmanıyor: Üst üste dördüncü çatışma

Cammu Keşmir’de 26 kişinin öldüğü saldırının ardından bölgedeki gerilim 4. gününde de devam etti. Hindistan, sınırın Pakistan tarafından ateş açıldığını ileri sürdü.

Tokat’ta aşırı yağış sele neden oldu

Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan sağanak, sele neden oldu.

Antalyalılar Konyaaltı Sahili’ne akın etti

Nisan ayının son haftasında havaların iyice ısındı. Antalyalılar ve yabancı turistler Konyaaltı Sahili’ni akın etti.

Yayla yollarında karla mücadele sürüyor

Giresun’da yayla yollarında karla mücadele çalışmaları sürüyor. Ekipler, yaylalara çıkmaya hazırlanan vatandaşlar için yolları açma çalışmalarını hızlandırdı.

İmamoğlu’ndan operasyon tepkisi: ‘Yatırımcı arkasına bakmadan kaçıyor’

Silivri’de tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İBB soruşturmasındaki ikinci dalga gözaltılara tepki gösterdi. İmamoğlu, “Bütün yol arkadaşlarımın, aileleri, çocukları önce Allah’a sonra İstanbullulara emanettir” dedi