Toyota hisseleri çakıldı! 33 milyar dolarlık hamle piyasayı sarstı

Toyota Industries Hisse Senetleri Değer Kaybetti

Toyota Group’un bir parçası olan Toyota Industries hisseleri, şirketin borsa kotundan çekilme kararı almasının ardından önemli bir düşüş yaşadı. Yapılan anlaşma ile hisselerde yüzde 13’e varan bir değer kaybı yaşandı.

Anlaşma kapsamında, Toyota Industries hisseleri için tanesi 16.300 yenden 26 milyar dolarlık bir çağrı teklifi sunuldu. Önceden hisse senetleri 18.400 yenden işlem görüyordu.

Toyota Grubu, bu anlaşma doğrultusunda yeni bir holding şirketi oluşturma kararı aldı. Toyota Motor Yönetim Kurulu Başkanı Akio Toyoda da 1 milyar yenlik bir yatırım yapacak. Grubun diğer şirketleri de benzer şekilde yatırımlarını gerçekleştirecek.

Anlaşmanın finansmanı için Sumitomo Mitsui Banking Corporation, MUFG Bank ve Mizuho Bank’tan kredi alınması planlanıyor. Bu sayede işlemler desteklenecek.

Küresel hisse senedi araştırma analisti Arun George, yapılan teklifin cazip olmadığını belirtti. George, değerleme aralığının altında bir teklifte bulunulduğunu ifade etti. Özel komitenin teklifi üç kez yenilemeye çalıştığını ancak reddedildiğini açıkladı.

Related Posts

Hazine 6 ilde 7 taşınmazı özelleştirdi

Özelleştirme Dairesi Başkanlığı İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, İzmir ve Şanlıurfa’daki taşınmazların satışını onayladı. Ayrıca Ümraniye, Soma ve Datça’daki taşınmazlara ilişkin hazırlanan imar planı değişikliğine onay verildi.

Aile ve Gençlik Fonu Yönetmeliği’nin “fondan aktarım” işlemlerine düzenleme

Aile ve Gençlik Fonu Yönetmeliği’nin “fondan aktarım” işlemlerine düzenleme

Commerzbank’tan Türk lirası için korkutan mesaj

Commerzbank ekonomisti Tatha Ghose, Türk lirasının yıl sonuna kadar değer kaybetmeye devam edeceğini bildirdi. Merkez Bankası’nın ise karar metninden çıkardığı ifadenin faiz indirimine işaret ettiğini açıkladı.

Merkez Bankası zorunlu karşılıklarda değişikliğe gitti

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Parasal aktarım mekanizmasını güçlendirmek ve Türk lirasına (TL) geçişi desteklemek amacıyla makroihtiyati çerçevede değişiklikler yapılmasını kararlaştırdı. Buna göre, gerçek kişi TL mevduat payı yüzde 60 …

Tarım Bakanlığı sahtecilik yapanları açıkladı: Kıyma ve sucukta pes dedirten yöntem

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliğini tehdit eden taklit ve tağşişli ürünlerle mücadele kapsamında denetimlerini sürdürüyor. Bakanlık taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesini güncelledi.

CHP’den asgari ücrete ara zam çıkışı: ‘Bu ekonomik değil anayasal bir sorun’

CHP’li Zeynel Emre, asgari ücrete ara zam konusunu Meclis gündemine taşıdı. Hükümeti anayasal yükümlülükleri hatırlatarak uyardı. Artan enflasyona rağmen sessiz kalınmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.