Yandaş medyaya sızdı: Diplomalar bayram tatilinden sonra iptal edilecek

İstanbul Üniversitesi, tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 28 kişinin diplomalarının iptal edilmesine karar verdi. 

İptal kararının ardından, özellikle 10 kişi için ek araştırma yapılacağı açıklandı. Bu kişilerin yatay geçiş için belirlenen şartları yerine getirmediği, bazılarının ise yatay geçiş dönemi dışında geçiş yaptığı tespit edildi. Bu durumla ilgili ek araştırmaların yapılacağı bildirildi.

BAYRAMDAN SONRA HAREKETE GEÇECEKLER

Prof. Dr. Levent Şahin, yeni dekan olarak, diplomaların üniversite veri tabanından silinmesi için gerekli işlemlere bayram tatilinin hemen ardından başlanacağını duyurdu. Bu gelişmeyle birlikte, İmamoğlu ve diğer 28 kişinin diplomalarının üniversite sisteminden tamamen silinmesi süreci başlatılacak.

Söz konusu diplomaların iptali ve veri tabanından silinmesi işlemleri, İstanbul Üniversitesi Yönetim Kurulu Kararı doğrultusunda gerçekleştirilecek.

10 KİŞİYE EK İNCELEME 

Üniversitenin savcılık ve YÖK’e gönderdiği listede aynı yıl yatay geçiş dönemi dışında geçiş yaptıkları saptanan 10 kişi de tespit edildi. Listede isimlerine yer verilen 10 kişi için ek araştırma yapılacağı belirtildi.

 

Related Posts

Elon Musk iddiası ülkeyi karıştırdı! ABD Basını yazdı

ABD Başkanı Donald Trump’ın görevlendirmesi ile Hükümet Verimliliği Departmanı’nın (DOGE) başına geçen ABD’li iş insanı Elon Musk, geçtiğimiz günlerde siyasetten uzaklaşma kararı aldığını duyurmuştu. New York Times gazetesi görevinden ayrılan Musk’a …

‘Etkin pişmanlık’tan yararlanan Seyfi Beyaz’ın üç farklı ifadesi: İmamoğlu’nu suçladı, serbest kaldı

‘Etkin pişmanlık’tan yararlanan Seyfi Beyaz’ın üç farklı ifadesi: İmamoğlu’nu suçladı, serbest kaldı

Eski İngiltere Başbakanı Johnson, ‘İmamoğlu’nu tanımıyorum’ dedi

İstanbul’daki panelde Türkiye’nin yatırımlarını öven Boris Johnson, Ekrem İmamoğlu sorusuna “Tanımıyorum, önemli bir konu” derken, Azevedo’nun “Beni buna karıştırmayın” yanıtı dikkat çekti.

Yeni infaz yasası ekimde bekleniyor: “Terör” dahil tüm suçlara eşit infaz uygulanacak, koşullu salıverme yetkisi cezaevi kurullarında olacak

AKP yeni infaz yasası hazırlıyor. “Terör” dahil tüm suçlar için eşit infaz uygulanması planlanıyor. Ancak koşullu salıvermenin kriterleri ve uygulaması yeniden düzenleniyor, koşullu salıverme zorlaşıyor. Yetki ‘iyileştirilmiş’ Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulları’nda olacak

Tuzla’da fabrika yangını: Ekipler seferber oldu

İstanbul’un Tuzla ilçesinde bir fabrikada çıkan yangına ekiplerin müdahalesi devam ediyor.

Üretim tesisindeki yangın kentte panik yarattı

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde kontrplak üretimi yapan bir tesiste çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında can kaybı yaşanmazken, tesiste hasar meydana geldi.