Sigaraya karşı anlamlı etkinlik

MANİSA (İGFA) – Etkinlik kapsamında, sigaranın zararları hakkında bilgilendirme yapılırken çalışanların kendi sağlık durumlarını daha yakından görmelerine imkan tanıyan uygulamalar da gerçekleştirildi. Bu çerçevede, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin 128 çalışanına, solunum testi yapıldı. Katılımcılar, bu testle sigara kullanımının akciğer fonksiyonları üzerindeki zararlarını somut bir şekilde görme imkanı buldu. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Erhan İnce, Sağlık İşleri Koordinatörü Derya Hüner, Şube Müdürü Bilal Öztürk ve Yunusemre İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri Ayşe Doğru Özer, Recep Zümbül, Levent Çapur, Ozan Ağzı Ballı ve Yüksel Polat’ın katıldığı etkinlikte, sigara bırakma sürecine destek olacak uygulamalar da anlatıldı.

Sağlıklı Yaşamı Destekleyen Çalışmalara Devam Edeceğiz

Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Erhan İnce, “Sigaranın hem bireysel hem de toplumsal sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekmek ve çalışanlarımızı sigara bırakmaya teşvik etmek istiyoruz. Onları bu konuda bilinçlendirmek istedik” diyerek Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak, sağlıklı yaşamı destekleyen farkındalık çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.

Sigarayı Bırakmak İsteyenlere Çağrı

İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, sigarayı bırakmak isteyenlerin ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı üzerinden 7 gün 24 saat iletişim kurarak destek alabileceğini ifade etti.

Related Posts

Yaz aylarında vücut ısısındaki ani yükseliş ölümcül olabilir

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esra Demir, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalıkları olan bireylerin güneş çarpmalarına karşı risk altında olduğunu ve vücut ısısının ani ve kontrolsüz şekilde yükselmesinin ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

Plastik çağ: Suya geçiyor, toprakta birikiyor

Türk Toraks Derneği Çevre Sorunları ve Akciğer Sağlığı Çalışma Grubu, plastiklerin çevreye verdiği zarara dikkat çekti. 

Yattığınız yerde postürünüz çökmesin! Bozukluk uykuda başlıyor, düzeltmek kolay

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?

Kalbinizde plastik olabilir mi? Uzmanından kritik açıklama

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Demir, mikroplastiklerin yalnızca sindirim sistemini değil; kalp, beyin ve böbrekleri de tehdit ettiğini belirtti. Mikroplastiklerin vücutta iltihap oluşturduğunu söyleyen Demir, kalp krizi riskinin bu nedenle arttığını vurguladı.

Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: ‘Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Sessizce büyüyüp hayatı zindana çevirebilir! Miyomlar anne olmanın önünde engel mi?

Günümüzde kadınların en sık karşılaştıkları sorunlardan birini miyomlar oluşturuyor. Bazen hiçbir belirti vermeyerek sinsice ilerleyen miyomlar, bazen de şiddetli ağrı ve kanama ile günlük yaşamı kabusa çevirebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hüsnü Görgen, miyomlar hakkında en sık sorulan soruları ve tedavide yeni nesil yöntemleri anlattı.